Wat is Instagram Stories?

Instagram Stories

Instagram Stories zijn verhalen (content) die op Instagram met andere gebruikers worden gedeeld. Een Instagram Story is een 'verhaal', een contentvorm, die je deelt aan de hand van afbeeldingen, minivideo's en onderschrift. Kenmerkend van de Stories is dat ze na 24 uur weer verdwijnen. De foto's en/of video's die in één reeks geplaatst worden, vormen samen één Story.

Is het moeilijk zelf een Instagram Story te maken?

Het is gelukkig vrij makkelijk om zelf een Instagram Story te maken. Je volgt hiervoor een simpel stappenplan:

1. Het begint allemaal met de grote Plusknop (+) op je startscherm. Stories snel starten kan ook, door vanaf het hoofdscherm direct naar rechts te vegen.

2. Onder in het scherm zie je als het goed is een plusknop voor het maken van foto's. Tik hierop voor het nemen van een foto. Je kunt ook voor video's kiezen. In dit geval blijf je de knop indrukken. Het is ook mogelijk de handsfree modus in te schakelen of een Boomerang of Live Evenement te starten. Geen nieuwe content maken en plaatsen? Kies dan voor bestaande content: hiervoor klik je op "Galerij" en haal je de foto van je telefoon.

3. Als je foto's of video's geselecteerd hebt, kun je ervoor kiezen ze te bewerken. Je kunt tekst of een tekening toevoegen, aan de hand van drie verschillende soorten pennen.

4. Is je Story af? Klik dan op "Gereed". Je Story is nu opgeslagen.

5. Je Story delen? Klik dan op "Jouw verhaal toevoegen". Je deelt je verhaal met al je contacten (als je een privé account hebt), of zelfs met álle Instagram gebruikers (als je een openbaar account hebt).

6. Je Story opslaan kan ook. Klik dan op "Opslaan". Je video of afbeelding is nu op je telefoon of tablet zelf toegevoegd.

7. Kies je voor het Pijl (->) pictogram, dan kun je je verhaal ook met één of meerdere van je vrienden delen.

Hoe voeg je meer foto's aan je Story toe?

Het toevoegen van meer foto's aan één Story is niet zo moeilijk. Wil je met losse foto's een diavoorstelling creëren? Blijf dan de stappen herhalen. Je hebt een periode van 24 uur om via de stappen nieuwe foto's toe te voegen aan je Story. Onthoud: na 24 uur verdwijnt je Story. Je kunt er ook direct voor kiezen om meerdere foto's toe te voegen. Je klikt dan op het picogram in de bovenhoek van je scherm. Je kunt nu meerdere foto's (maximaal 10) selecteren en toevoegen. Je hoeft nu niet telkens opnieuw alle bovenstaande stappen te doorlopen.

Hoe weten mensen dat je een Story hebt geplaatst?

Als één van je contactpersonen een Story heeft geplaatst, verschijnt bovenaan je hoofdpagina zijn of haar profielfoto. Om die profielfoto zie je een rode cirkel: deze geeft aan dat die persoon nieuwe content heeft geplaatst. Je hoeft alleen nog maar op de omcirkelde profielfoto te klikken om de content te bekijken. Als jij een Story plaatst, geldt voor jouw contacten hetzelfde: zij krijgen een foto van jouw profiel boven in beeld te zien waarop ze kunnen klikken.

Professionele Instagram Stories maken

Je kunt je Instagram Videomarketing ook uitbesteden aan Pro Motion Film. Met elkaar maken we goede foto en videocontent voor je Instagram kanaal. Neem contact op voor meer informatie.

Meer gerelateerde begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Download het Videoproductie Starterspakket

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Bundel met 3 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92