Wat is Instagram Reels?

Instagram Reel

Instagram Reels is een speciale toepassing op sociale media platform Instagram om content te delen. Reels houdt in dat je video's tot 15 seconden uit meerdere clips opneemt en met audio- en andere effecten bewerkt.

Dankzij de nieuwste creatieve tools kun je Reel video's op inspirerende wijze bewerken. Reels zijn een mogelijkheid van Instagram gebruikers om zich te uiten. Het maakt niet uit waar je een video van maakt: dat kan een statement zijn, of juist iets grappigs. Vergeet niet je Reel uiteindelijk ook te delen.

Hoe kun je Instagram Reels delen?

De Reels die je zelf maakt, deel je in het overzicht bovenaan in beeld. De profielfoto van een gebruiker die nieuwe content - zoals een Reel video - heeft geplaatst, verschijnt bovenaan in beeld, omcirkeld met een rode cirkel. Je ziet in eerste instantie alleen Reels van profielen die jij in je contacten hebt staan. Je kunt ook Reels van vreemden vinden door naar de nieuwe ruimte bij "Ontdekken" te gaan. Deze gebruikers moeten dat wel een openbaar account hebben. Alleen de volgers van een privéaccount kunnen diens Reels bekijken.

Waar zijn Reels voor bedoeld?

Instagram Reels is speciaal ontworpen als muziekvideo remix feature binnen de Instagram app. De video's van maximaal 15 seconden lijken erg op die van TikTok. Muziek en geluid staan centraal. Je kunt je eigen audio toevoegen, maar ook muziek uit een catalogus kiezen. Je Reels plaats je vervolgens bij Instagram Stories, waar ze met je volgers worden gedeeld. Je kunt ze ook direct toevoegen aan je Reels-tabblad of versturen naar andere gebruikers. In Instagram Discover zullen je Reels ook verschijnen. Zo heb je de altijd de kans dat ze viraal gaan.

Hoe maak je een Reel?

Je begint door onderaan bij de Instagram-camera Reels te selecteren. Vervolgens krijg je de optie uit verschillende creatieve bewerking tools. Je kunt deze gebruiken om een gewone clip om te zetten in een Reel. Ben je op zoek naar nieuwe audio? Dan kun je deze vinden in de grote muziekbibliotheek van Instagram zelf. Je kunt ook zelf een eigen audio gebruiken. Als je je eigen audio gebruikt, wordt de audio aan je toegeschreven. Mensen kunnen met jouw audio (als je een openbaar profiel hebt, tenminste) weer Reels maken en plaatsen.

Verschillende creatieve opties

Instagram Reels biedt verschillende creatieve opties aan:

  • Je kunt de timer gebruiken, net als aftelfuncties. Met de timer kun je clips handsfree opnemen (je drukt op de knop en wacht standaard drie seconden voor er gefilmd wordt).
  • Je kunt ook de snelheid aanpassen en bepaalde delen van de video versneld of juist vertraagd afspelen.
  • Je kunt verschillende AR-effecten gebruiken. Deze effecten komen niet alleen van Instagram zelf, maar van gebruikers over heel de wereld.
  • Verder kun je objecten uit je vorige clips uitlijnen om zo naadloze overgangen te maken naar je nieuwe video.
  • Bovendien kun je ervoor kiezen verschillende Reels tegelijkertijd op te nemen.
  • Je kunt hashtags toevoegen om zo beter gevonden te worden.
  • Tot slot kun je natuurlijk ook verschillende filters en stickers toepassen.

Meer gerelateerde begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Download het Videoproductie Starterspakket

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Bundel met 3 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92