Wat is een video afspeellijst?

Voorbeeld van video afspeellijst

Een video afspeellijst is een opgestelde playlist met video's. Hierdoor komt de kijker als het ware in een loop terecht waarbij na het afspelen van de eerste video, gelijk de tweede video begint af te spelen. Daarna de derde, vierde, etc.

Lineair video kijken

Dit levert lineair video kijken op, eigenlijk net zoals bij televisie. Na het ene programma begint er automatisch weer een volgende. Eigenlijk werkt zo'n video afspeellijst net zoals een muziekafspeellijst op bijvoorbeeld Spotify. Het meest bekende platform voor het maken van video afspeellijsten is YouTube.

YouTube video afspeellijst

Het voordeel van een YouTube video playlist is dat je video's makkelijk op thema of onderwerp kunt categoriseren.

Zo kun je je kijker nog beter helpen. De kijker is tenslotte terecht gekomen op een video over dat ene onderwerp. Dus die andere video die daar ook over gaat, zal hij of zij waarschijnlijk ook waarderen. Dit levert de kijker dus nog meer interessante video's op, en jou meer zichtbaarheid en views.

Video's ordenen

Ook kun je op deze manier je video's ordenen. Misschien heb je wel een YouTube serie gemaakt over hetzelfde onderwerp, maar dan telkens een nieuwe aflevering. Je kunt al die afleveringen dan bundelen tot een overzichtelijke afspeellijst.

Meer gerelateerde begrippen

Videoproductie expert worden? Bekijk meer videoproductie begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92