Wat is een wervingsvideo?

Professionele wervingsvideo maken

Bedrijven zullen vaak een wervingsvideo laten maken met het doel nieuw talent uit te nodigen om bij hun bedrijf te solliciteren en hen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het huidige team en de bedrijfscultuur.

Opzet van een wervingsvideo

Het format van een wervingsvideo bestaat meestal uit medewerkers van het bedrijf die iets vertellen over hun functie, werkzaamheden en hoe de dag er uit ziet. Denk aan een "Werken bij...." videoserie waarin per video een collega iets vertelt over een specifieke functie.

Herkennen nieuwe talenten zich in de personen, werkzaamheden en bedrijfscultuur, dan zullen zij eerder contact opnemen om te solliciteren. Dit bespaart een recruiter of de HR-afdeling een hoop werk.

Opnamelocatie

Een wervingsvideo kan gewoon opgenomen worden op de werkvloer, of in de vorm van creatieve storytelling waarbij je de medewerker ook buiten het kantoor ziet. Bijvoorbeeld bij klanten, of onderweg naar het werk. Maar het hoeft niet eens werkgerelateerd te zijn. Het kan ook waardevol zijn om de medewerker te filmen in zijn of haar vrijetijd en te laten vertellen over hun passie.

Dit maakt je film nog leuker om naar te kijken. Nieuwe talenten zullen de energie die jullie in het maken van een mooie wervingsvideo hebben gestoken erg waarderen. Dit laat ook zien dat jullie een toffe bedrijfscultuur hebben.

Publicatie

Een wervingsvideo kun je plaatsen op de vacature of Werken bij pagina, of op social media kanalen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video

Wervingsvideo van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Wervingsvideo laten maken

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bekijk meer portfolio

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Gaaf geworden

David Brode,

Onze bedrijfsfilm en de verschillende opnames met klanten zijn gaaf geworden. Zelfs een aantal maanden na de opnames was Pro Motion Film bereid om mee te denken met onze wensen. Als we nog iets nodig hebben weten we jullie te vinden!

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film

12+ jaar ervaring in videoproductie

1200+ video's geproduceerd

200+ opdrachtgevers

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

Met onze e-book masterclasses willen we jou de juiste stappen en tools aanreiken om zelf succesvolle video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

Nu voor slechts €74.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel