Wat is een wervingsvideo?

Professionele wervingsvideo maken

Bedrijven zullen vaak een wervingsvideo laten maken met het doel nieuw talent uit te nodigen om bij hun bedrijf te solliciteren en hen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het huidige team en de bedrijfscultuur.

Opzet van een wervingsvideo

Het format van een wervingsvideo bestaat meestal uit medewerkers van het bedrijf die iets vertellen over hun functie, werkzaamheden en hoe de dag er uit ziet. Denk aan een "Werken bij...." videoserie waarin per video een collega iets vertelt over een specifieke functie.

Herkennen nieuwe talenten zich in de personen, werkzaamheden en bedrijfscultuur, dan zullen zij eerder contact opnemen om te solliciteren. Dit bespaart een recruiter of de HR-afdeling een hoop werk.

Opnamelocatie

Een wervingsvideo kan gewoon opgenomen worden op de werkvloer, of in de vorm van creatieve storytelling waarbij je de medewerker ook buiten het kantoor ziet. Bijvoorbeeld bij klanten, of onderweg naar het werk. Maar het hoeft niet eens werkgerelateerd te zijn. Het kan ook waardevol zijn om de medewerker te filmen in zijn of haar vrijetijd en te laten vertellen over hun passie.

Dit maakt je film nog leuker om naar te kijken. Nieuwe talenten zullen de energie die jullie in het maken van een mooie wervingsvideo hebben gestoken erg waarderen. Dit laat ook zien dat jullie een toffe bedrijfscultuur hebben.

Publicatie

Een wervingsvideo kun je plaatsen op de vacature of Werken bij pagina, of op social media kanalen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn.

Meer gerelateerde begrippen:

Showreel video

Videoboodschap

E-learning video

Podcast video

Campagne video

Vacature video

Onboarding video

How to video

Storytelling video

Wervingsvideo van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Wervingsvideo laten maken

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Review Nova College

Het resultaat mag er wezen :)

Marjan Dirkse, Communicatieadviseur, Nova College

Heel blij met de professionele aanpak van Pro Motion Film! We hebben met hen een serie filmpjes gemaakt 'Een dagje mee met... '. Ze hebben met ons meegedacht en ze weten goed wat wel en niet werkt. Heel fijn en het resultaat mag er wezen :)

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Blog

Online video is een geweldig medium om impact te creëren bij je doelgroep. In onze blogs geven we gratis en voor niks onze kennis en skills weg. Zodat je met eigen ogen kunt zien wat er allemaal mogelijk is.

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)