Knalt jouw merk al van het scherm?

Recruitment video laten maken

Recruitment video laten maken om te communiceren wie jullie zijn en waar jullie voor staan? In zo'n video kun je de cultuur van je bedrijf perfect vangen. En zo trek je nieuwe talenten aan die zich hierin herkennen.

Een succesvol bedrijf begint bij tevreden medewerkers. En tevreden medewerkers krijg je door te investeren in een prettige bedrijfscultuur: een cultuur waarin al je collega's zich thuisvoelen.

Wat levert het op?

Een recruitment video laten maken doe je om jezelf een hoop kosten, tijd en energie te besparen. Als recruiter kun je soms wel honderden brieven ontvangen op een vacature. Dat kost dagen om te lezen. Denk aan alle tijd die je vervolgens nog besteed om kandidaten af te mailen.

'Er heerst een schaarste op de arbeidsmarkt'

Met een video maak je eigenlijk al een eerste selectie. Maar dat doe je niet zelf. Dat laat je aan de kandidaten over. De kijker krijgt met video een veel beter beeld van je bedrijf dan in een vacaturetekst. Zij maken daardoor zelf al een selectie of zij wel bij jou passen. Daardoor krijg je veel meer waardevolle reacties van geschikte kandidaten waar je echt iets aan hebt.

Tips voor een goede recruitment video

'Communicatie gaat niet alleen om tekst'

Hoe belangrijk is een recruitment video? Bekijk het bovenstaande videofragment kijktijd: 17 seconden)

Wat maakt een recruitment video spannend om naar te kijken? En wat moet je juist niet doen? Om te beginnen, verval niet in clichés. Dat gebeurt al snel als je alleen op kantoor filmt en opnamen maakt van medewerkers achter een computer en achter hun toetsenbord. Zoiets is toch echt van tien jaar geleden.

'Over de persoon die er werkt'

Waar moet een goede recruitment video vooral over gaan? (kijktijd: 12 seconden)

Een goede recruitment video is creatief en laat meer zien dan alleen de medewerker op kantoor. Het is waardevol als er ook buiten het kantoor gefilmd kan worden. Bij de werknemer thuis, of bijvoorbeeld onderweg naar kantoor. Of film de werknemer tijdens het uitoefenen van zijn of haar hobby's. Op die manier kun je er een heel dynamisch en persoonlijk portret van maken. In de stijl van een mini documentaire.

Denk bijvoorbeeld aan een Werken bij… videoserie die bestaat uit verschillende portretten van je medewerkers. Wat zijn hun drijfveren? Waaruit bestaat hun dag? Wat vinden zij zo leuk aan hun werk?

Niet alleen voor medewerkers

Een recruitment video kun je prima laten maken voor alles waar een selectieprocedure aan te pas komt. Bijvoorbeeld voor het werven van studenten of deelnemers die mee willen doen aan een select programma. Wij maakten voor de Movies That Matter workshop Mobile Cinema For Human Rights bijvoorbeeld een wervingsvideo om nieuwe cursisten een goed beeld te geven wat voor deelnemers er op af komen.

Recruitment video van Pro Motion Film

Wij maken een recruitment video waarmee je nieuwe medewerkers of deelnemers 100% inspireert. Persoonlijk, authentiek en een video die de cultuur van jouw organisatie ademt.

Recruitment video laten maken? Gaan we doen.

Vraag vrijblijvende offerte aan

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bekijk meer portfolio

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Samen sterk

Merel Grolleman, Kamer van Koophandel

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Andere soorten video's

Hoogwaardige online videocontent en campagnes voor bedrijven. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit en de cultuur van je organisatie.

Alle andere soorten video's

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!