Productvideo's maken voor webshop: vier formats die je kunt gebruiken

Waar moet een productvideo aan voldoen?

Een productvideo is vaak een commerciele video gericht op sales van een specifiek product. Dat betekent niet dat je productvideo heel commercieel aan hoeft te voelen. Het uiteindelijke doel van een productvideo is dat je kijker jouw product gaat kopen. Zo'n video kan op meerdere manieren gemaakt worden.

Productdemonstratie

Focus op gebruik

In de video kun je een productdemonstratie geven. Ook wel een product tutorial of how to. Dat kan heel simpel door het product op tafel te zetten, met een expert die voordoet hoe je het product gebruikt of wat de eigenschappen zijn. Dit kun je zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Je kunt de persoon in beeld brengen, zoals in deze video voor CBD Holland:

Of echt alleen focus op het product en de productexpert niet herkenbaar in beeld. Zoals in deze video voor Repair Care:

In dit voorbeeld wordt tekst in beeld gebruikt. Maar je kunt natuurlijk ook een script uitwerken en de productexpert wat laten vertellen. Doe je dit goed dan maakt dat je video extra persoonlijk en daardoor leuk om te kijken.

Je kunt zo'n video uiteraard ook op andere locaties opnemen. En je kunt het zo simpel houden als je zelf wilt. Bijvoorbeeld een 1 shot tutorial, zoals deze video voor TomSystem:

Product promo

Focus op sterke visuals

Een productvideo kan ook veel minder als handleiding of demonstratie dienen. Je kunt met een productvideo ook een stemming of beleving creëren. Het product in actie, mooi gemonteerd op muziek. Het draait dan met name om sterke visuals. Zoals in deze video voor Myview Golf:

Product-testimonial video

Focus op klantervaringen

Een ander idee voor je productvideo is de product - testimonial video. Dit type productvideo heeft de laatste jaren echt aan populariteit gewonnen.

Hierin combineer je productbeelden met klanten die een review geven over het product. Je filmt de klant terwijl zij het product gebruiken. Ook hier gaat het dus echt om de productervaring maar dan vertelt aan de hand van de koper in plaats van verkoper. Zo'n video heeft echt impact. Dit is de product-testimonial video die wij maakten voor Arbor Media:

Sales video

Focus op snelle indruk

Een laatste optie voor je productvideo is de product sales video. Die video heeft veel meer een commerciële stijl. Terwijl de eerder genoemde productdemonstratie echt gericht is op waardevolle content marketing door de klant iets over je product uit te leggen, is de sales video gericht op snelle awareness creëren. Zoals in deze video voor ProCardio:

Welke productvideo past het beste bij jou?

Heb je de wens om een hele serie productvideo's te maken voor je webshop of landingspagina? Dan is een serie productdemonstratievideo's volgens ons de beste optie. Je kunt hiervan makkelijk meerdere video's opnemen.

Wil je een belangrijk product uitlichten, een product dat echt onderdeel uitmaakt van je core business, maak dan eerder een promo of product-testimonial. Met zo'n video kun alles uit de kast halen en echt op het gevoel inspelen.

Productvideo laten maken

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!