Video trends 2019: nieuw jaar, nieuwe video content

Aan het begin van het nieuwe jaar gaan er weer veel videomarketing blogs over de video trends in 2019.

Ik snap de jaarlijkse trend voor blogs over video trends. Want dat levert goed gelezen blogs op. Iedereen wil natuurlijk weten met wat voor video content je in het nieuwe jaar kunt scoren.

Wij ook. Als videoproducent is het onze bestaansplicht om te vernieuwen en met de tijd mee te gaan. En natuurlijk willen we je graag laten weten waar je je geld op moet inzetten in 2019.

Mijn eerste conclusie: er verandert niet noemenswaardig veel. Eigenlijk lees ik in collega blogs vooral trends die er in 2018 ook al waren, waar ik toen zelf ook over schreef in deze blog. Belangrijke aanhoudende trends zoals authentieke video, focus op infotainment, en personalized video zoals vlogs.

Een lijn die doorzet. Online video wordt steeds groter en beeldbepalender op sites en social media. Maar inhoudelijk zag ik het afgelopen jaar eigenlijk dus niet heel veel grote veranderingen.

Wat valt mij het meeste op?

1. Instagram video

Er is een duidelijke verschuiving gaande van Facebook naar Instagram. Facebook heeft steeds minder actieve gebruikers terwijl Instagram juist groeit. Vooral millenials kun je via Instagram goed bereiken.

Het delen van Instagram video is daarmee een populaire marketing trend geworden. Het gaat hierbij echt om korte content van maximaal een halve minuut.

Naast foto's kun je met Instagram makkelijk en snel video's delen.

2. Video gericht op community building

Er wordt veel video content gemaakt die op cultuur en recruitment is georiënteerd. Met als doel: community building, voor je personeel en trouwe klanten.

Door de economische groei is er veel behoefte aan het vinden en behouden van goed personeel en versterken van de relatie met je doelgroep.

Dat betekent vraag naar vooral leuke, luchtige video items om te kijken. Zoals interviews of reportages. Infotainment video met jouw merk er aan verbonden.

3. Video technologie: liefde voor video met drone shots

Ookal is het vliegen met een drone aan steeds meer regels gebonden: de wens vanuit bedrijven voor video met drone opnamen was nooit zo groot. Met drone opnamen scoor je. Veel mensen zijn er gevoelig voor. Want het levert hele gave shots op. High production value.

Trek de aandacht met mooie drone opnamen.

4. Snelheid is geboden: live tot semi-live video

Een andere trend is de wens om video opnamen gelijk te delen. Op de dag van het evenement. De dag dat het opgenomen beeldmateriaal nog actueel is. Videomontage wordt daarom steeds mobieler en de film crew steeds compacter. Zodat er snel geschakeld kan worden.

Wij werken daarom steeds vaker met een alles-in-één cameraman-editor die zowel de opnamen als video-edit op locatie verzorgt, en voor de liefhebbers van het vorige punt: zelfs een drone bij zicht heeft.

Waar zet ik zelf mijn geld op in?

Slimme deelbare videocampagnes

Video is de #1 manier om awareness en betrokkenheid te creëren bij je doelgroep en online goed zichtbaar te zijn.

De subtitel van deze blog is Nieuw jaar, nieuwe video content. Omdat het belangrijk is om video te blijven maken en te blijven delen. Net als dat je iedere dag, week of maand een nieuwe social media post, blog of nieuwsbrief deelt. Content creatie is belangrijk. En dat geldt ook zeker voor video content.

Dus als ik je een tip mag geven:

Ik zou volledig inzetten op een serie video's. In de vorm van leuke deelbare videosnacks voor je social kanalen, nieuwsbrief, blogs en noem maar op.

Een serie video's maken heeft een aantal voordelen:

  • Makkelijk te ontwikkelen omdat je een vast format telkens kunt herhalen
  • Voor een lange periode genoeg video's om te delen
  • Minder tijd kwijt aan de productie van een video
  • Minder hoge kosten per video omdat je makkelijk kunt produceren
  • Mensen houden van series: een vast format met meerdere afleveringen kijkt makkelijk weg

Een serie video's kijkt net zo lekker weg als Netflix.

Een serie video's als uitgangspunt

Kwaliteit altijd boven kwantiteit. En op het gebied van video worden er steeds meer eisen gesteld aan die kwaliteit.

Maar kwantiteit is met video content toch ook heel belangrijk. Want met één video ben je veel minder goed zichtbaar dan met een heleboel.

Gebruik je video content marketing budget liever voor een heleboel leuke deelbare video's in plaats van één video.

Stel een plan op voor een serie leuke video's. Promo's, tutorials, reviews, interviews, vlogs, impressies of portretten. Het mag van alles zijn.

Zoveel mogelijke leuke content delen en laten zien waar je mee bezig bent, daar draait het om.

Teaser versies maken

Speel slim in op het maken van extra versies, want dat betekent ook weer extra content om te delen. Als je een video opneemt dan kun je daar ook weer een korte teaser versie van laten monteren als promo. Denk aan een interview. Met een teaser kun je doorverwijzen naar het hele interview op je website.

Meer views, meer bereik, meer conversies

Als je van je video's verschillende versies maakt, heb je voor ieder doel en platform een geschikte versie.

De teasers gebruik je bijvoorbeeld voor je social kanalen en voor snelle awareness. De uitgebreide versies voor je YouTube account of je landingspagina. Win-win.

Videomarketing en videoproductie via Pro Motion Film

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!