Waarom maak ik online video?

Onlangs liep ik in Nepal een wandeltocht van twee weken en 140 kilometer. Ik had twee belangrijke doelen:

De Mount Everest Basecamp (5,36KM hoogte) van mijn bucket list afstrepen en - misschien nog wel een grotere uitdaging - de visie van mijn bedrijf (her)definieren.

Want wat voor video content maak ik het liefst, het beste? En wat is de reden dat ik mijn werk nog steeds met evenveel passie doe? Soms weet je niet goed meer hoe je er zelf in staat. Dus tijd voor wat zelfreflectie.

Ik begon met Pro Motion Film in 2011. Als eenmanszaak. Met creatieve makers die ik inhuur. En zo werk ik nog steeds. Er zijn in de tussentijd veel videopartijen om mij heen bijgekomen en ook weer net zo snel gegaan. Ik heb het geluk dat ik een sterk netwerk heb kunnen opbouwen. Met klanten die regelmatig terugkomen.

Dat is niet vanzelfsprekend. Online video verandert en groeit ontzettend snel. Ik moet als filmmaker daarom continue duidelijk naar buiten toe kunnen aangeven wat ik te bieden heb. En wat de meerwaarde en onderscheidende factor daarvan is.

Wat doe ik wat andere partijen niet of anders doen? En waarom doe ik het juist zo? Ik kreeg de tip om mijn Wat, hoe en waarom? eens goed uit te schrijven. Dus ik nam een ouderwets schoolschrift mee naar Nepal en heb onderweg in de theehuisjes waar we verbleven mijn huiswerk gedaan:

In contrast met de zware klim naar de Everest Base Camp, was het heel simpel om tot een duidelijk lijstje te komen. Door terug te blikken op de projecten die ik afgelopen jaar heb gedaan, kwam ik vliegensvlug tot een kant en klare visie:

Wat doen we?

Pro Motion Film maakt online video content. Voor ambitieuze organisaties, groeiende ondernemers, maar ook voor kunstzinnige individuen met een sterk idee. In de vorm van non-fictie portretten: authentiek, observerend en ambachtelijk gefilmd. Altijd met een optimistische, creatieve ondertoon. En met focus op mooie beeldcompositie. Verpakt in een ritmische montage waarin muziek belangrijk is.

Wat we vooral doen

Geen harde marketing, maar soft story telling. Sfeer, cultuur en identiteit vastleggen op camera. Want je bent meer dan een merk. We maken het liefst verhalende video content over visies, ervaringen en wat je doet. Jouw merk of idee verbeeld als een lifestyle en verwoord als geloofsovertuiging. Vergelijk het een beetje met mijn expeditie naar de Mount Everest Base Camp.

Video over het bereiken van een doel, een project waar je mee bezig bent, of een activiteit waar je met passie over vertelt.

Hoe doen we dat?

We filmen hoe het echt is: met echte mensen, echte locaties, echte projecten. Een kijkje achter de schermen: een observatie. Wel altijd vanuit een script of draaiboek geregisseerd. Maar met een authentieke stijl. Niet te gescript, geen acteurs.

Het script ontstaat door met elkaar in gesprek te gaan. Heb je al een goed idee? Wij maken het visueel. Heb je nog geen idee? Dan werken we samen een sterk plan uit. We zijn geïnteresseerd in jouw verhaal en willen het maximale uit ieder project halen. Daarom hebben we een persoonlijke benadering: we filmen in een klein team. Voor zo min mogelijk afleiding. Zodat de mensen voor de camera zich op hun gemak voelen. Zo halen we het meeste uit de opnamen.

Waarom doen we dat?

We willen echte verhalen vertellen. Omdat we oprecht geïnteresseerd zijn in jouw 'why', wat drijft jullie? En bovenal verhalen met een sterke beeldtaal: mooie cinematografie. Omdat we visual junkies zijn. Verslaafd aan het perfecte shot. En het belangrijkste: we willen het tegengeluid zijn op harde video advertising. Geen over de top commercials, maar juist mooie, eerlijke video content. Met passie gemaakt.

Everest Base Camp: check.

Ik heb onze visie bij thuiskomst omgezet naar een nieuwe project reel. Bekijk hem hieronder (1.45 minuten). In de video een paar outtakes uit recente projecten.

Pro Motion Film - Let's talk passion

Kennismaken met video?

In deze blog deelde ik mijn visie op online video. En een stukje over mijn wandeltocht in Nepal. Nu heb je een beeld van wat ik belangrijk vind.

Zo'n snelle manier van kennismaken is ook wat ik met video wil bereiken. Video als een laagdrempelig middel om jezelf te presenteren. Op een vriendelijke, niet dwingende manier laten zien waar je mee bezig bent. Op camera vertellen over je passie. Dat is naar mijn mening de beste manier om mensen aan je te binden.

Deel je video wensen met Niels van Pro Motion Film

Winstgevende videocontent

Download gratis onze whitepaper met dé 12 tips voor succesvolle videocontentmarketing

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

Gratis advies over videocontent?

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!