Wat voor filmpjes kan ik zelf maken?

Wat voor filmpjes kan ik zelf maken?

Wil je zelf aan de slag met video, maar weet je nog niet wat voor filmpjes je kunt maken? Stel jezelf dan de volgende twee vragen:

  • Wat voor video's wil jij zelf graag maken?
  • Waar heeft je doelgroep behoefte aan?

Kijk welke video's jou het beste liggen, want het moet natuurlijk wel praktisch zijn en er moet plezier van af stralen.

Als jij het leuk vindt om de video te maken dan zal je video dat ook uitstralen. Dat levert leuke video's op. Vind je het zelf leuk om voor de camera te staan? Vooral doen! Is dit niet jouw ding? Helemaal niet erg. Blij dan op de actergrond en zoek naar een oplossing waarbij iemand anders het verhaal doet.

Kies dus voor een vorm die past bij jou. Zo komt je filmpje pas echt goed binnen. Ook moet het makkelijk te realiseren zijn, dus houdt het simpel.

Als je zelf filmpjes gaat maken, dan raden we aan om in te zetten op waardevolle content voor je doelgroep. Waar zitten de mensen om jou heen op te wachten? Denk aan uitlegvideo's waarin je iets voordoet, of vlogs waarin je tips geeft of vragen beantwoord. Of ga langs bij anderen om hen op camera te interviewen. Je kunt het ook zoeken in de meer creatieve hoek: grappig items, lijstjes of reportages: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wil je voor zakelijke doeleinden aan de slag met video zoals productfilms, een online commercial voor advertising of andere hoogwaardige corporate content, dan raden we aan om dit uit handen te geven. Ook voor het opnemen van vlogs, interviews en uitlegvideo's kan het slim zijn om een cameraman in te huren die je hier mee helpt (natuurlijk alleen als dit budgettair haalbaar is).

TIP: Schrijf van de voren een script uit voor een aantal filmpjes. Dan kun je makkelijk meerdere filmpjes opnemen op dezelfde dag.

Misschien vind je de volgende artikelen ook interessant:

Video opname tips

-> Checklist zelf een promotiefilm maken - goed voorbereid de opnames in

-> Video laten maken? Hier moet je allemaal op letten!

-> Presenteren op camera: de tien meest gemaakte fouten

-> Zes ideeën voor professionele B-roll shots in je promotiefilm

-> 12 tips voor de mooiste video opnametechnieken

Professionele filmpjes van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Video laten maken uitbesteden?

Heb je hulp nodig bij het maken van je videocontent? Je kunt er ook aan denken om de videoproductie uit te besteden aan een videoproductiebedrijf of professionele videograaf. Zo weet je zeker dat je een professioneel resultaat krijgt.

Video laten maken

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!