Wat is 16:9?

Wat is 16 bij 9 video

16:9 of uitgesproken 16 bij 9 is een beeldformaat die als standaard geldt voor televisies en bijvoorbeeld de videospeler van YouTube.

16:9 staat voor de verhouding tussen de breedte en de hoogte van het scherm. Omdat het scherm in de breedte groter is dan de hoogte, spreken we bij 16:9 ook wel over een breedbeeldformaat.

Het 16:9 beeldformaat is anders dan vierkante video of verticale video. Vierkante video heeft bijvoorbeeld een gelijke hoogte-breedte verhouding, terwijl bij verticale video de hoogte groter is dan de breedte.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video

16:9 video van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Pro Motion Film

10 jaar ervaring in videoproductie

Maak & lanceer!

Maak en lanceer je eerste bedrijfsvideo in 7 simpele stappen.

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!