Wat is een gaffer?

Wat is een gaffer?

De gaffer is de persoon die verantwoordelijk is voor het regelen van alles met betrekking tot het licht en de elektriciteit op een set.

Zijn of haar werkzaamheden zijn zeer belangrijk voor het creëren van mooie, heldere beelden. Het is dan ook cruciaal dat de gaffer goed samenwerkt met de cameraman en andere crewleden.

De taken van een gaffer

Voorafgaand aan de opnamedag gaat de gaffer in overleg met de cameraman en de producent om te bepalen hoe de set op bepaalde momenten verlicht moet worden. Zo kan er snel en eenvoudig gewisseld worden van een donkere steeg naar een helder verlichte woonkamer. Bovendien zorgt de gaffer er ook voor dat alle apparatuur aangesloten kan worden op het stroomnetwerk.

Uitbesteden aan een videoproductiebedrijf

Wanneer je de productie van bijvoorbeeld een promotiefilm uitbesteedt aan een videoproductiebedrijf, maken onder andere de producent, de gaffer en de cameraman deel uit van het pakket. Zij gaan in overleg met jou en elkaar aan de slag, zodat jij kunt profiteren van een aantrekkelijk eindresultaat.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen

Time-lapse Stop-motion 360 graden video Super slow motion Fast motion Vogelperspectief Over the shoulder shot Point of view Establishing shot Luistershot Tegenshot Long take Extreme long shot Tracking shot Crane shot Pan effect Tilt effect Close-up Extreme close-up Lens flare Bokeh effect Diafragma Depth of field Hand-held BeeldstabilisatieAutofocus WitbalansB-roll Ensceneren Green screenENG Draaidag Freelance cameraman Gaffer Focus puller Videograaf

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

7 bomvolle e-books met tips over videomarketing en videoproductie.

Koopje: Van € ̶1̶.̶0̶93,- voor € 149,-

Ontvang de 7 Complete Masterclasses

Omdat wij ons met Pro Motion Film 100% willen richten op het maken van bedrijfsvideo's, gaan onze e-book masterclasses in de uitverkoop. We willen jou hiermee de juiste tools aanreiken om zelf succesvolle (bedrijfs)video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

✅ Filmen met je smartphone

✅ Perfecte video's monteren

✅ IJzersterke scripts schrijven

✅ Blauwdruk succesvolle videomarketing

✅ Onweerstaanbare interviews maken

✅ Geld verdienen met YouTube

✅ Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Nu voor slechts € 149.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel