Wat is hair light?

Wat is hair light

Een hair light is een andere aanduiding voor een back light. Dit is een lichtbron die achter een persoon wordt geplaatst bij het maken van een portretfoto, of bij het opnemen van een video-interview.

Door deze lamp ontstaat er een soort van lichtgloed langs de hoofd en haarlijnen van de persoon. Vandaar het begrip hair light.

De hair light (of back light) vormt samen met de key light en fill light de veelgebruikte three point lighting belichtingstechniek. Deze belichtingstechniek wordt toegepast door de fotograaf, videograaf of gaffer.

Voordelen van een hair light

Met een hair light ontstaat er meer diepte in het beeld. Dat betekent dat het individu meer loskomt van de achtergrond. Ook werkt de hair light als een spotlight. Stel je hebt iemand met donker haar met daarachter een donkere achtergrond, dan zorgt de hair light er voor dat het donkere haar niet verdwijnt in de achtergrond.

Kijk hier voor uit

Zorg er voor dat de hair light niet ook de cameralens in schijnt. Want dat veroorzaakt lens flares.

Voorkom ook dat de hair light de intens is. In dat geval kan dat leiden tot overexposure van de persoon die je in beeld brengt.

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!