Wat is low key lighting?

Betekenis low key lighting

Met low key lighting wordt het schieten van film bij beperkte lichtinval bedoeld. Dit wordt meestal bewust gedaan als artistieke keuze voor het creëren van een bepaald (symbolisch) effect.

Filmen bij weinig licht?

De nadruk bij deze vorm van filmen ligt op schaduwen en contract, zowel in bijvoorbeeld het gezicht van een persoon, als tussen de persoon en zijn omgeving. Het gaat hierbij vooral om gradaties van grijs en zwart en in veel mindere maten om wit en andere heldere kleuren.

Je camera-instellingen

Ga je een documentaire (laten) maken met het gebruik van low key lighting. Let dan hier op: je hebt een camera-nodig die weinig lichtinval kan verwerken. Zet je iso-waarde op 100 of nog lager. Je kunt het beste een snelle sluitertijd (voor weinig blootstelling aan licht) gebruiken.

Gebruik van key light

Key light (Nederlands: 'sleutellicht) is het belangrijkste licht dat een fotograaf of een cameraman gebruikt voor de lichtopstelling, met als doel de vorm en dimensie van het subject te benadrukken. Dit key light kan natuurlijk ook artificieel zijn. Met behulp van een fill light of een reflector kan je je schaduwen minder hard maken. Hou het subject dat je wilt filmen dicht bij het key light en zorg ervoor dat er zo min mogelijk licht op de achtergrond van het shot valt.

Gebruik van een fill light

Een fill light (Nederlands: 'opvullicht') wordt juist gebruikt om het contrast te verminderen. Een opvullicht is een extra licht dat aanvullend werkt op het gekozen sleutellicht.

Gebruik three point lighting

Three point lighting is een filmopstelling waarbij je drie verschillende lichtbronnen gebruikt, een combinatie van natuurlijk en artificieel of geheel artificieel. Je maakt onderscheid tussen één key light en twee fill lights.

Meer videoproductie begrippen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!