Wat is eye light?

Wat is eye light?

Eye light is letterlijk het licht dat in het oog van je model schijnt. In de praktijk zorgt dit voor een twinkeling waarmee het oog en zelf het hele gezicht een 'levendige' uitdrukking krijgt.

Wat is eye light precies?

Dit is de kleine twinkeling van licht die gereflecteerd wordt door de oppervlakte van het oog en die de indruk geeft dat het oog 'leeft'.

Zonder de twinkeling ziet het oog er leeg en zonder emotie uit.

Het belang van eye light

De ogen vormen het raam tot de ziel. Aan de hand van licht in de ogen van een personage kan de kijker iets van zijn intenties of emoties achterhalen. Het roept associaties van energie en vitaliteit op.

Marlon Brando, in de Godfather, werd zo gefilmd dat er continue geen licht van zijn ogen reflecteerde, met als gevolg dat zijn personage een onheilspellende indruk achterliet.

Het gebruik van three point lighting

Deze vorm van opstelling is vaak niet erg effectief in het laten reflecteren van de ogen van een model. Als je een klein, relatief zwak licht direct naast de camera plaatst kan je eye light creëren.

Waar zet je het eye light?

Meestal is dit op net boven de positie van de camera. Hou echter rekening met het type shot dat je wilt schieten en de hoek waarin je het eye light zet.

Het eye light hoeft niet per se in een directe lijn met het key light te staan, maar het moet wel grofweg uit dezelfde richting komen.

Meer videoproductie begrippen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!