Wat is een webshop video?

Wat is een webshop video

Een webshop video is een video voor de Productlandingspaginas van een website. Meestal is dit dus een filmpje over het product.

Waar gaat een webshop video over?

Een webshop video heeft als uitgangspunt het product dat je wilt verkopen. Je kunt een "how to" productvideo laten maken waarin je uitlegt hoe het product werkt, of een testimonial video laten maken met gebruikers die over hun ervaring met het product vertellen. Of je kunt in een videoboodschap vertellen wat de eigenschappen en voordelen van het product zijn.

Waarom een webshop video?

In feite is een webshop video een vervanging van de salesmedewerker die in de winkel staat en uitleg geeft. Een webshop video maakt jouw product veel laagdrempeliger voor de potentiële klant waardoor deze eerder tot aankoop over zal gaan. Een "how to" video of klant testimonial geeft namelijk veel vertrouwen. Je klant weet hierdoor veel beter wat hij of zij gaat kopen.

Daarnaast is een webshop video ook goed voor je SEO. Bezoekers blijven over het algemeen langer hangen op een pagina met video. En de kans dat je productpagina boven die van concurrenten komt te staan in google neemt toe wanneer er een video op staat.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video

Webshop video van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Webshop video laten maken

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar