Wat is het verschil tussen digitaal en optisch?

Verschil tussen digitaal en optisch

Er zijn verschillende manieren om als fotograaf of cameraman in te zoomen op het voorwerp of de persoon die je in beeld brengt.

Wij bespreken hier het verschil tussen digitale zoom en optische zoom. Tegenwoordig zijn sommige camera's uitgerust met beide mogelijkheden, hoewel dit niet altijd het geval is. Het is dus belangrijk om te weten wat je van elke functie kunt verwachten.

Digitale zoom

Met digitale zoom wordt als het ware een stukje van het beeld uitgekozen, dat vervolgens tot het maximaal haalbare aantal pixels wordt uitvergroot. Wordt dit aantal overschreden, dan zal dit afdoen aan de kwaliteit van de foto.

Optische zoom

Bij optische zoom worden verschillende onderdelen van de lens over elkaar heen bewogen. In plaats van een stukje beeld uit te kiezen en hier naartoe te bewegen, wordt het beeld juist naar de camera gehaald. Dit voorkomt kwaliteitsverlies en resulteert in mooie foto's.

Meer begrippen in deze categorie

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92