Wat is het verschil tussen digitaal en optisch?

Verschil tussen digitaal en optisch

Er zijn verschillende manieren om als fotograaf of cameraman in te zoomen op het voorwerp of de persoon die je in beeld brengt.

Wij bespreken hier het verschil tussen digitale zoom en optische zoom. Tegenwoordig zijn sommige camera's uitgerust met beide mogelijkheden, hoewel dit niet altijd het geval is. Het is dus belangrijk om te weten wat je van elke functie kunt verwachten.

Digitale zoom

Met digitale zoom wordt als het ware een stukje van het beeld uitgekozen, dat vervolgens tot het maximaal haalbare aantal pixels wordt uitvergroot. Wordt dit aantal overschreden, dan zal dit afdoen aan de kwaliteit van de foto.

Optische zoom

Bij optische zoom worden verschillende onderdelen van de lens over elkaar heen bewogen. In plaats van een stukje beeld uit te kiezen en hier naartoe te bewegen, wordt het beeld juist naar de camera gehaald. Dit voorkomt kwaliteitsverlies en resulteert in mooie foto's.

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!