De beste filmtools - Atomos camera monitor gebruiken voor je filmopnamen

Waarom zou je een externe monitor gebruiken als je camera al een ingebouwd scherm heeft? Voor professionele filmopnamen kan een externe monitor erg handig zijn. Investeer bijvoorbeeld in een monitor van de Atomos serie, zoals de Shogun, Ninja Assassin, Samurai Blade en Ninja Blade.

Voordelen van een externe monitor

Een externe monitor zoals de Ninja Blade heeft veel pluspunten en kan eigenlijk niet ontbreken in je camera set up. Naast je camera heeft de monitor een opnamefunctie, waardoor je altijd direct een back-up maakt van je materiaal. Je hebt daarnaast een groter en beter afkijkscherm dan het ingebouwde schermpje op je camera en de Atomos monitor neemt op in ProRes 422, beter dan de codec waarin je camera het materiaal wegschrijft.

Videoblog: Filmen met Atomos Ninja Blade

Over de auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videocontentmarketing. Hij is werkzaam als cameraman-regisseur, editor en uitvoerend producent. Zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film helpt de zichtbaarheid van ondernemers, merken en organisaties te versterken. Aan de hand van goede videocontent, uiteraard. Met als doel: het genereren van meer bezoekers, klanten, fans en omzet.

Lees het interview met Niels de Groot met tips over het uitbesteden van video ->

Connect met Niels op LinkedIn ->

Bekend van

Videoproductie artikelen

Pro Motion Film

10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!