Facebook introduceert live video streaming voor mobiele gebruikers

In de eerste weken zal dit mogelijk zijn via de iPhone-app. Een app voor Android gebruikers volgt snel, belooft Facebook.

Mogelijkheden van de live stream

Tijdens je live broadcast krijg je statistieken te zien zoals het aantal kijkers en een real-time stream met comments. Zodra je live uitzending er op zit, wordt deze automatisch opgeslagen op je Tijdlijn zoals bij alle andere video's. Je volgers kunnen de video achteraf dus ook nog makkelijk terugkijken.

In de app kan je voor de live-uitzendingen een Live Video-icoon selecteren bij Update Status. En je kan een korte omschrijving plaatsen voor ze gaan uitzenden. De live uitzendingen komen voorbij in de News Feed en zullen dus automatisch in beeld komen bij vrienden en bekenden. Als gebruiker kan je je ook abonneren om notificaties te krijgen bij volgende uitzendingen.

Facebook kondigde de live video dienst eerder al aan en gaf toen ook een aantal bruikbare tips, waaronder je fans op tijd laten weten dat er weer een live stream aankomt. Ook wij schreven recent een korte blog met tips over het plaatsen van video op Facebook en het behalen van een hoog bereik, lees de blog hier.

Is de live stream ook interessant voor bedrijven die veel met video doen?

Heb je als bedrijf iets aan deze live stream app? Ja en nee. Omdat de live stream alleen via een mobiele app werkt, is dit helaas nog niet heel interessant voor bedrijven die bijvoorbeeld grote evenementen willen streamen met meerdere camera's. De camera op je mobiel is niet te vergelijken met een professionele videocamera en heeft zijn beperkingen op het gebied van beeld en geluid. De nieuwe optie lijkt dus vooral handig te zijn voor consumenten.

Wat je met deze app wel goed kan doen is een videoblog bijhouden. De app is dus zeker interessant voor eenmanszaken en kleinere bedrijven. En voor grote bedrijven die een vast gezicht hebben die ze als video blogger kunnen inzetten.

Succes met streamen!

Wil je dit professioneel uitbesteden? Dan kunnen wij je daar als videoproductiebedrijf ook goed bij helpen.

Live video stream bedrijf inhuren

Over de auteur

Videoproductie blog auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videomarketing. Met zijn videomarketing bureau Pro Motion Film helpt hij bedrijven en ondernemers te groeien met video.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar