Facebook ontwikkelt app voor 360 graden video

Het was al langer bekend dat Facebook geinteresseerd is in de mogelijkheden van Virtual Reality. Ze hebben tenslotte ruim 2 miljard dollar neergelegd voor de overname van Oculus VR, ontwikkelaar van een virtual reality bril.

Nu gaat het gerucht dat Facebook bezig is met een app die er voor moet zorgen dat je 360 graden-video's kan bekijken op je smartphone. Door je telefoon te bewegen zou je dan een ander deel van de video kunnen bekijken (bron: Wall Street Journal)

Volgens insiders zou de app moeten werken op Apple-apparaten en telefoons die draaien op Android.

YouTube was eerder

Het lijkt vernieuwend, maar Facebook is niet de enige die bezig is met de mogelijkheden rondom Virtual Reality. YouTube lanceerde afgelopen maart zijn eigen #360Video kanaal. Gebruikers kunnen de onderstaande instructies opvolgen om een video in virtual reality te bekijken:

To view in virtual reality with your Cardboard headset on your Android device, open this link in the YouTube app and then tap the cardboard headset icon in the bottom right to switch into virtual reality viewing mode. Place your phone in the headset and look inside.

De Facebook-app lijkt een opstap te zijn naar virtual reality-platformen die gebruikers met een bril helemaal in een virtuele wereld onderdompelen. Dit platform is belangrijk voor Facebook om een aantal redenen. Ten eerste hecht Facebook veel waarde aan video. In januari liet het bedrijf weten dat in 1 jaar tijd, het aantal video posts per gebruiker wereldwijd met 75% had toegenomen.

Facebook heeft meer dan 1.2 miljard gebruikers, en meer dan de helft van hen bekijkt minstens 1 video per dag. Op Facebook worden meer dan 4 miljard video's per dag bekeken. In september 2014 was dat nog 'maar' 1 miljard per dag (!).

Mark Zuckerberg, eigenaar van Facebook, verwacht dat Oculus in 2016 een consumentenversie van zijn virtual reality-bril op de markt brengt. Men hoopt dat de bril op termijn voor een breed scala aan mogelijkheden ingezet kan worden.

De toekomst?

De mogelijkheden van Virtual Reality gecombineerd met corporate video zijn eindeloos. Zodra de VR bril echt gebruikt gaat worden door consumenten, heeft 360 graden video zeker de potentie om een grote speler te worden op de markt. Wij reserveren alvast een aantal populaire domeinnamen ;-)

Over de auteur

Videomarketing blog auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videomarketing. Met zijn videomarketing bureau Pro Motion Film helpt hij bedrijven en ondernemers te groeien met video.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

7 bomvolle e-books met tips over videomarketing en videoproductie.

Koopje: Van € ̶1̶.̶0̶93,- voor € 149,-

Ontvang de 7 Complete Masterclasses

Omdat wij ons met Pro Motion Film 100% willen richten op het maken van bedrijfsvideo's, gaan onze e-book masterclasses in de uitverkoop. We willen jou hiermee de juiste tools aanreiken om zelf succesvolle (bedrijfs)video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

✅ Filmen met je smartphone

✅ Perfecte video's monteren

✅ IJzersterke scripts schrijven

✅ Blauwdruk succesvolle videomarketing

✅ Onweerstaanbare interviews maken

✅ Geld verdienen met YouTube

✅ Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Nu voor slechts € 149.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel

De 5 grootste blunders in videomarketing

Ontdek in deze gratis whitepaper hoe je meer leads, klanten en fans krijgt met video.