Facebook voegt verdienmodel toe aan video content

Goed nieuws voor bedrijven die geld willen verdienen aan video, want het is binnenkort mogelijk om halverwege je Facebook video een reclame in te starten. Tot nu toe had Facebook geen optie om reclames aan je video toe te voegen. Het is nog niet bekend wanneer deze optie precies wordt toegevoegd.

Reclame in Facebook video's

De website Recode schrijft op basis van interne bronnen dat Facebook er eindelijk voor kiest om reclame in video toe te staan. Dit om het voor bedrijven aantrekkelijker te maken om video's via het platform te verspreiden.

Regels voor het in beeld brengen van in-video advertenties

Vernieuwend is dat je de reclame moet verdienen. Pas als de gebruiker twintig seconden naar je video kijkt, krijgt hij de reclame te zien. Daarnaast moet de video een lengte hebben van minimaal negentig seconden.

Voor bedrijven die veel aan videomarketing doen betekent dit dat het interessanter wordt om video's langer dan 1,5 minuut te produceren. En de eerste twintig seconden daarvan zijn dus allesbepalend voor je mogelijke inkomsten.

Opbrengsten

Naar verluidt zullen de reclame-inkomsten ongeveer 50/50 verdeeld worden tussen Facebook en de gebruiker. Om precies te zijn gaat 55% naar de video-uploader, hetzelfde idee als bij YouTube.

Video laten maken voor je bedrijf

Doe je nog weinig met video, of wil je een nieuwe video laten maken met oog op het verdienmodel van Facebook, neem dan even contact op met ons. Wij kunnen je goed helpen met het ontwikkelen en maken van branded video.

Video laten maken

Over de auteur

Videomarketing blog auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videomarketing. Met zijn videomarketing bureau Pro Motion Film helpt hij bedrijven en ondernemers te groeien met video.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

7 bomvolle e-books met tips over videomarketing en videoproductie.

Koopje: Van € ̶1̶.̶0̶93,- voor € 149,-

Ontvang de 7 Complete Masterclasses

Omdat wij ons met Pro Motion Film 100% willen richten op het maken van bedrijfsvideo's, gaan onze e-book masterclasses in de uitverkoop. We willen jou hiermee de juiste tools aanreiken om zelf succesvolle (bedrijfs)video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

✅ Filmen met je smartphone

✅ Perfecte video's monteren

✅ IJzersterke scripts schrijven

✅ Blauwdruk succesvolle videomarketing

✅ Onweerstaanbare interviews maken

✅ Geld verdienen met YouTube

✅ Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Nu voor slechts € 149.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel

De 5 grootste blunders in videomarketing

Ontdek in deze gratis whitepaper hoe je meer leads, klanten en fans krijgt met video.