Facebook voegt verdienmodel toe aan video content

Goed nieuws voor bedrijven die geld willen verdienen aan video, want het is binnenkort mogelijk om halverwege je Facebook video een reclame in te starten. Tot nu toe had Facebook geen optie om reclames aan je video toe te voegen. Het is nog niet bekend wanneer deze optie precies wordt toegevoegd.

Reclame in Facebook video's

De website Recode schrijft op basis van interne bronnen dat Facebook er eindelijk voor kiest om reclame in video toe te staan. Dit om het voor bedrijven aantrekkelijker te maken om video's via het platform te verspreiden.

Regels voor het in beeld brengen van in-video advertenties

Vernieuwend is dat je de reclame moet verdienen. Pas als de gebruiker twintig seconden naar je video kijkt, krijgt hij de reclame te zien. Daarnaast moet de video een lengte hebben van minimaal negentig seconden.

Voor bedrijven die veel aan videomarketing doen betekent dit dat het interessanter wordt om video's langer dan 1,5 minuut te produceren. En de eerste twintig seconden daarvan zijn dus allesbepalend voor je mogelijke inkomsten.

Opbrengsten

Naar verluidt zullen de reclame-inkomsten ongeveer 50/50 verdeeld worden tussen Facebook en de gebruiker. Om precies te zijn gaat 55% naar de video-uploader, hetzelfde idee als bij YouTube.

Video laten maken voor je bedrijf

Doe je nog weinig met video, of wil je een nieuwe video laten maken met oog op het verdienmodel van Facebook, neem dan even contact op met ons. Wij kunnen je goed helpen met het ontwikkelen en maken van branded video.

Video laten maken

Winstgevende videocontent

Download gratis onze whitepaper met dé 12 tips voor succesvolle videocontentmarketing

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

Gratis advies over videocontent?

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!