Facebook zet weer nieuwe stap in ontwikkelen livestream video

Wordt Facebook binnenkort naast Netflix / Video on demand ook een belangrijk alternatief op de traditionele televisie-uitzendingen?

Het verhaal gaat rond dat Marc Zuckerberg (CEO Facebook) obsessed is met de mogelijkheden rondom live video en dit tot een hoofonderdeel van Facebook wil maken. Daar heeft het alle schijn van, want vandaag is Facebook weer met een nieuwe update gekomen voor het livestreamen van video.

Er is een speciaal tabblad toegevoegd aan de Facebook app. Er kan nu een livestream op een evenementenpagina worden geplaatst en video's kunnen op onderwerp worden gezocht. Tijdens de livestream kunnen reacties en likes achtergelaten worden.

De uitgekomen updates zijn zo ontworpen dat je nog makkelijker zelf kan broadcasten of andere broadcasts kan bekijken. Je kan vrienden met een push bericht uitnodigen om een live stream waar je naar kijkt ook te bekijken.

Fidji Simo, de product management director van Facebook, laat weten dat Facebook er in gelooft dat de toekomst nog meer om 'ervaring' draait en dat video hier een groot onderdeel van is. Om het platform voor live stream in snel tempo te laten groeien, betaalt Facebook op dit moment verschillende uitgevers om een aantal live video's per maand te publiceren.

Live streamen voor bedrijven en grote evenementen

Het live streamen via Facebook lijkt op dit moment vooral gericht te zijn op gebruikers die met hun eigen telefoon kunnen streamen.

Wil je op professioneel niveau een live stream opzetten met multi cam regie? Ook hiervoor kan je een stream opzetten via Facebook. Ons videoproductie team helpt je graag verder met het opzetten van je live registratie. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Over de auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videomarketing. Met zijn videomarketing bureau Pro Motion Film helpt hij bedrijven en ondernemers te groeien met video.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing