Filmen met een Camera Slider. Bekijk de video met 10 handige gebruiktips!

Door een camera slider te gebruiken kan je veel productiewaarde toevoegen aan je video. Een slide zorgt voor een rustige, gecontroleerde links - rechts beweging, beter bekend als een 'pan'. Er zijn naast deze simpele links - rechts beweging nog veel meer creatieve bewegingen mogelijk.

Handige tips voor het filmen met een Camera Slider

Met een statief, slider en videohead combinatie kan je een groot aantal cinematografische bewegingen maken.Bekijk de onderstaande video waarin tien handige slider tricks worden voorgedaan.

Bron: Cinecom.net

Filmen met een Camera Slider creëert impact

Met een slide beweging kan je een spanning en verrassingseffect creëren. Bijvoorbeeld doordat je point of focus opeens verlegt naar een ander object.

De kracht van film is beweging. Wil je je beeld dynamischer maken, bijvoorbeeld als je een ruimte filmt waarin niets beweegt, gebruik dan een slider om toch beweging aan je shot toe te voegen.

Shootools Slider Pro

Wij gebruiken voor onze filmopnamen de Shootools Slider Pro. Deze slider werkt met een magnetisch veld waarmee de slide beweging langzaam wordt afgeremd. Bekijk hier een video van de Shootools Slider Pro:

Over de auteur

Videoproductie blog auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videomarketing. Met zijn videomarketing bureau Pro Motion Film helpt hij bedrijven en ondernemers te groeien met video.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar