Google en Facebook breiden opties adverteren uit

Belangrijk nieuws voor de marketeers onder ons: Google en Facebook hebben aangekondigd met nieuwe advertentiemethodes te komen. Dit moet het voor adverteerders mogelijk maken om online nog specifiekere doelgroepen te bereiken.

Eigen klantenbestand uploaden

Google gaat adverteerders de optie geven om een eigen klantenbestand te uploaden. Dit kondigde het bedrijf aan tijdens een grote advertentiebeurs in New York. Vervolgens controleert Google of de opgegeven e-mailadressen ook gekoppeld zijn aan een Google-account. Op die manier kunnen advertentiecampagnes worden gericht aan bestaande klanten. Dat kan via Gmail, YouTube en de zoekmachine van Google.

Twin Design / Shutterstock.com GongTo / Shutterstock.com

Video-adverteerders van televisie naar Facebook

Facebook zet in op het binnenhalen van video-adverteerders die nu nog tijdens televisieprogramma's adverteren. Goed nieuws voor online video dus, slecht nieuws voor de grote televisiezenders. In de VS gaat Facebook het ook mogelijk maken om het bereik van advertentiecampagnes op televisie en op Facebook samen te berekenen en te laten verifiëren door marktonderzoeker Nielsen.

Het wordt ook mogelijk om meerdere video-advertenties in één gesponsord bericht van je bedrijf te plaatsen. Deze mogelijkheid zal in de komende weken verschijnen.

Promotiefilm laten maken

Wij kijken uiteraard erg uit naar de genoemde vernieuwingen. Wil je als bedrijf een promotiefilm laten maken voor je advertentiecampagnes? Of op je website, social en in sales gesprekken? Als specialist in online video helpen we je graag verder. Klik op de onderstaande button voor meer informatie!

Promotiefilm laten maken

Over de auteur

Videoproductie blog auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videomarketing. Met zijn videomarketing bureau Pro Motion Film helpt hij bedrijven en ondernemers te groeien met video.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar