Videoproductie laten maken: hoge kwaliteit videoproductie door ervaren videoproducent

Bij een videoproductie komt van alles kijken: de productie, opnamen, videomontage t/m de oplevering van je video content.

Sinds 2011 maken wij af en aan online video. Dagelijks werken wij aan creatieve videoproducties waarmee we merken laten groeien. Denk hierbij aan videoseries, campagnes, promotiefilms, aftermovies, mini-docs, interviews en social content.

Winnende workflow

Pro Motion Film is een videoproducent die het hele videoproductieproces samen met je doorloopt en begeleidt. In alle stadia heb je één op één contact met de makers. Het videoproductieproces verloopt daardoor altijd makkelijk en in heldere stappen.

We hebben door de jaren heen een succesvolle workflow ontwikkeld die persoonlijk is en waarmee we video van hoge kwaliteit kunnen leveren. Bijvoorbeeld voor bedrijven die via ons hun bedrijfsfilm laten maken. Ik ben trots om te kunnen zeggen dat we hiermee de afgelopen jaren heel veel klanten blij hebben gemaakt. Klanten die later ook weer bij ons terugkwamen voor nog meer video's.

Winnen met video
Cameraploeg met een tevreden klant
Positieve review
Wij worden altijd blij van een positieve review :-)

Hoe gaan we precies te werk? We nemen je stap voor stap mee in het proces.

Videoproductie in heldere stappen

Wij geloven er in dat de kracht van een goede videoproductie vooral schuilt in goede communicatie. Daarom betrekken we je bij het hele proces. Zo verloopt alles precies volgens plan en blijft het eindproduct altijd authentiek.

Als alle stappen goed worden doorlopen dan levert dit een video op waar je echt resultaat mee behaalt.

Dit is hoe een videoproductietraject er bij ons uit ziet:

Voortraject

Offerte met duidelijke afspraken

We beginnen altijd met het doornemen van je wensen. Dat kan telefonisch, per mail of tijdens een kennismaking. Zo ontstaat een duidelijk beeld van hoe de video content er volgens jou uit moet komen te zien.

Wij voorzien je wensen van helder en eerlijk advies en zetten alle gemaakte afspraken op papier. Je ontvangt een duidelijke offerte. Zo transparent als mogelijk. Hierin staat de opleverdatum en de hoeveelheid video's, maar ook hoeveel dagen of uren we komen filmen, welke apparatuur wij meenemen en uit welke werkzaamheden de videomontage bestaat.

Extra service: Vergeet ook niet de afspraken over onze service. Denk aan hoeveel maanden wij het beeldmateriaal voor je bewaren en hoeveel revisierondes je van ons krijgt om de video achteraf nog aan te kunnen passen. Dit staat allemaal in de offerte vermeld.

Extra opties

Ook staat in de offerte wat het bijvoorbeeld aanvullend kost om je video te laten ondertitelen, een voice-over toe te voegen of een geanimeerde videohuisstijl te maken.

We werken altijd met een vaste projectprijs. Zo weet je precies waar je aan toe bent. We bespreken de offerte en als alles budgettair haalbaar is dan starten we het productietraject.

Script en storyboard

Krachten bundelen voor een fantastisch script

Onze regisseur maakt vervolgens een script en storyboard. Dit kun je helemaal aan ons overlaten. Maar je mag hier ook zelf alle input voor aanleveren. Wij verwerken dit dan in een helder document.

In het script en storyboard staan alle shots en teksten omschreven. Denk aan een voice-over tekst. De teksten maken we kort en bondig zodat ze echt geschikt zijn voor video en de boodschap optimaal overkomt.

Voordat we met de opnamen starten ontvang je het script en storyboard. Dit document geeft een overzichtelijk beeld van de hele videomontage. Zo weet je al precies hoe je video gaat worden. Jij kunt het script vervolgens voorzien van opmerkingen. We maken een geupdate versie en op die manier blijft er een fantastisch creatief script over.

Het gebeurt ook regelmatig dat jij zelf al een script hebt uitgewerkt. In dat geval lopen we samen het script door en geven wij to the point advies. Zo ontstaat een creatief script van het hoogste niveau waarbij we zeker weten dat je hiermee je doelgroep gaat bereiken.

Productie

De taken worden slim verdeeld

Ook de draaidag moet gepland worden. We spreken af wat er allemaal geregeld moet worden en wie wat regelt.

Bij kleinschalige producties kun je zelf meestal een groot deel van de productie op je nemen. Dat is het makkelijkst en je bespaart zo ook in de kosten. Denk aan alles rondom de planning, locatie en mensen. Vaak heb jij hier het beste zicht op. We leggen een opnamedatum vast zodra je intern eerst alles rustig hebt geregeld.

Draaiboek

Wij maken een draaiboek waarin de hele dagplanning met tijden duidelijk staat aangegeven. Deze overleggen we per mail zodat we precies weten of alles gaat lukken.

Crew en cameraset

Vervolgens regelen we de crew en nemen we het script en draaiboek door.

Ook alle apparatuur wordt voor de opnames klaargemaakt en nog gecheckt. Onze cameratassen worden altijd per project opnieuw ingepakt zodat we alles mee hebben wat voor jouw video content van toepassing is.

Camera apparatuur
De apparatuur wordt voorbereid

Denk aan de juiste cameralenzen, belichting of misschien wel een extra camera. Uiteraard nemen we ook voldoende accu's en geheugenkaartjes mee zodat we uren door kunnen filmen.

Locatie

Filmen we bij jou thuis, op kantoor, buiten of op projectlocatie? Wij geven je altijd advies over de locatie. Bijvoorbeeld welke ruimtes het meest geschikt zijn. Denk ook aan het licht en hoe netjes de locatie is.

Styling

We geven advies over de kledingkeuze, kleuren en alles wat met decoratie en aankleding te maken heeft. Zo ontstaat er een filmische setting waarin alles klopt.

Zo verloopt de draaidag

Dan begint het onderdeel waar we allemaal echt naar uit hebben gekeken: de draaidag.

We komen langs met in ieder geval een cameraman. Vaak is er ook nog een regisseur bij die naast de regie ook helpt met belichting en geluid. Dit hangt af van de grootte van het project.

Wij vinden het belangrijk dat een draaidag naast hard werken ook gezellig verloopt. Want door een goede sfeer ontstaan de beste opnamen.

We starten de dag met het opbouwen van de cameraset. Dat duurt ongeveer een kwartier tot half uur, afhankelijk van de situatie.

Zo verloopt de opnamedag
Opbouw van de cameraset
Review videoproductie

Tijdens of na de opbouw is er tijd voor een inhoudelijke doorloop van de dag.

Daarna beginnen we met de opnames. Hierbij volgen we het script en draaiboek zo goed als mogelijk. We hebben alle scenes ruim ingepland zodat er genoeg tijd is om meerdere takes op te nemen. Zo kunnen we in de montage echt het beste shot selecteren.

Opnames met klant
Tijdens de video opnames

We betrekken je zoveel mogelijk bij de opnamen. Tijdens quotes of interviews sta je bijvoorbeeld naast de cameraman. En als er voldoende ruimte is dan kunnen we af en toe een opname terugkijken. Tussendoor laten we je telkens weten hoe het gaat.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Videoproductie tips

-> Waar letten wij op als we gaan filmen?

-> 25 belangrijke vragen om te stellen aan een videoproductiebedrijf

-> Waarom werken wij graag met een cameraploeg van twee personen?

-> Videograaf inhuren? 44 praktische checkpunten zodat je opnamedag perfect verloopt!

Na de opnamen bespreken we hoe de draaidag is verlopen en we bespreken alvast de planning rondom de postproductie en oplevering.

Postproductie

Een videoproductie waar we allemaal trots op zijn

Het eindresultaat van je video is nu echt in zicht. Het opgenomen materiaal wordt nog dezelfde dag ingeladen, gebackupt, en we beginnen gelijk met de videomontage.

Alle opnamen worden door onze editor langsgelopen en we selecteren de beste takes. De video wordt verder voorzien van muziek, audionabewerking, geluidseffecten en er wordt op het eind kleurcorrectie toegepast. Dit zorgt er voor dat alle beelden echt één worden met elkaar. In de montage fase kunnen we ook animaties maken of een voice-over laten inspreken. Dit zijn allemaal elementen die je video echt kunnen versterken.

Elke video moet perfect zijn. Al is het alleen al omdat wij hem ook in onze portfolio willen zetten en net zo trots willen zijn op het eindresultaat.

De video wordt na afronding in het juiste formaat aangeleverd zodat je deze makkelijk kunt afspelen. Jij kunt vervolgens aangeven of je nog iets veranderd wilt hebben. Aanpassingen kunnen we snel doorvoeren.

De 14 video editing tricks van Pro Motion Film ->>>

Videoproductie met klant
Onze video shoots zijn altijd gezellig
Goede review promotiefilm
Nog een blije klant :-)

Nazorg

Heb je later toch nog iets wat je anders wil, dan kunnen we dit achteraf altijd nog voor je regelen. Misschien wil je je video's op een gegeven moment vertaald hebben naar een andere taal. Of een kortere versie. Dat kan allemaal. Hiervoor maken we dan nieuwe afspraken.

Videoproductie laten maken door Pro Motion Film

Videoproducties voor elk type opdracht. Ons team filmmakers en editors staat voor je klaar.

Bedrijfsfilm laten maken

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Next Level Videomarketing Podcast

Voor bedrijven die willen groeien met video

Welke video's kun je het beste maken? En als je dan een bepaalde video gaat maken, hoe pak je dat dan het beste aan?

Ontdek het in de Next Level Videomarketing podcast:

✅ 12+ jaar ervaring

1400+ video's geproduceerd

250+ opdrachtgevers

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties en videomarketing een vliegende start met onze overcomplete e-bookbundel:

Download de 7 masterclasses

Meer dan 500 pagina's vol met hands-on tips en praktische oefeningen

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Complete bundel met 7 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

Module 4. Blauwdruk succesvolle videomarketing

Module 5. Onweerstaanbare interviews maken

Module 6. Geld verdienen met YouTube

Module 7. Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Claim hier de complete PMF Bundle

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

De 5 grootste blunders in videomarketing

Ontdek in deze gratis whitepaper hoe je meer leads, klanten en fans krijgt met video.