Wat is het See, Think, Do, Care model?

Betekenis See Think Do Care model

Het See, Think, Do, Care model is een raamwerk dat gebruikt kan worden om marketinginspanningen te sturen. Het helpt marketeers na te denken over hoe ze hun doelgroep kunnen bereiken in elke fase van het klanttraject.

Het See, Think, Do, Care model is bedacht door Google en bestaat uit vier stadia:

SEE: Dit is het stadium waarin mensen voor het eerst aan je merk worden blootgesteld of product

THINK: Dit is het stadium waarin mensen gaan nadenken over hun behoeften en hoe jouw product of dienst hen kan helpen

DO: Dit is het stadium waarin mensen actie ondernemen en je product of dienst kopen

CARE: Dit is het stadium waarin mensen trouwe klanten worden en pleitbezorgers voor je merk

Het gebruik van het See, Think, Do, Care model kan je helpen een meer gerichte en effectieve marketingstrategie te creëren.

Voorbeeld: See, Think, Do, Care model bij videomarketing

Als je een nieuw product op de markt brengt, kun je het See, Think, Do, Care model gebruiken om een video te maken die je doelgroep in elke fase van het klantentraject bereikt

Bijvoorbeeld, als je je wilt richten op mensen die zich in het "SEE"-stadium bevinden, kun je een video laten maken die je merk introduceert en laat zien waarom het uniek is. Daarnaast kun je algemene how to video's voor YouTube maken, gelinkt aan het product of de dienst die je verkoopt. Potentiële klanten kunnen in een oriënterende fase terecht komen bij jouw video en komen op die manier voor het eerst in aanraking met jouw merk.

Als je je wilt richten op mensen die zich in het "THINK"-stadium bevinden, kun je een video maken die de voordelen van je product of dienst toont of waarin je iets over je werkwijze vertelt. Denk aan FAQ video's.

Als je je wilt richten op mensen die in de "DO"-fase zitten, kun je een video laten zien die inspeelt op de emotie. Denk aan een persoonlijke videoboodschap waarin je alle laatste twijfels bij je doelgroep wegneemt. Of denk aan een testimonial video waarin een enthousiaste klant vertelt over wat jouw product hen heeft gebracht.

Als je je tenslotte wilt richten op mensen die zich in de "CARE" fase bevinden, kun je inspirerende videocontent laten zien. Jouw bestaande klanten hebben interesse in je product, zijn een fan. Het is wat dat betreft interessant om bijvoorbeeld interview video's met hen te delen waarin je ingaat op de huidige trends en ontwikkelingen in je vakgebied. Of denk aan tutorial video's die jouw klant helpen nog meer uit jouw product of dienst te halen.

Het See, Think, Do, Care model kan een handig hulpmiddel zijn om video's te maken die je doelgroep in elke fase van het klanttraject bereiken. Door dit model te gebruiken kun je een gerichtere en effectievere videomarketingstrategie creëren.

Meer gerelateerde begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Download het Videoproductie Starterspakket

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Bundel met 3 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92