Wat zijn motion graphics?

Voorbeeld van motion graphics

Onder motion graphics verstaan we bewegende teksten of elementen in een video of bedrijfsfilm.

Het doel van motion graphics is aan de ene kant om een video aantrekkelijker te maken, maar tegelijkertijd wordt deze er begrijpelijker van én blijft hij beter hangen. Op die manier kun je je bedrijfslogo animeren, cijfers aantonen of een titelbalk benadrukken. Het is dus een ideale manier om jouw doelgroep te bereiken, te boeien en te informeren. En als ze jouw diensten of producten dan in de toekomst een keer nodig hebben, dan denken ze direct aan jou.

De voordelen van motion graphics

Het gebruik van motion graphics in je video's brengt grote voordelen met zich mee.

  • Ze zijn altijd te gebruiken, ongeacht de sector waarin je werkzaam bent of de toon van je video.
  • Met motion graphics maak je een misschien droge materie in één keer interessant.
  • Met motion graphics kun je alle kanten op, hierin kun je je huisstijl verwerken en je doelgroep persoonlijk aanspreken.

Een videoproductiebedrijf maakt schitterende motion graphics voor jouw video. Zij zorgen ervoor dat deze direct de aandacht trekt.

Voorbeeld van motion graphics

Voor een bedrijfsfilm hebben wij bijvoorbeeld de onderstaande logo-animatie gemaakt.

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Bedrijfsfilm laten maken met motion graphics

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar