YouTube gaat 360-gradenvideo live uitzenden

Binnenkort gaat YouTube het mogelijk maken voor gebruikers om 360-gradenvideo live uit te zenden.

Videoplatform YouTube is momenteel in gesprek met verschillende fabrikanten van 360-gradenvideocamera's. Het is al sinds 2015 mogelijk om vooraf opgenomen 360-gradenvideo's op YouTube te plaatsen. Het bedrijf wil deze mogelijkheid dus verder uitbreiden naar het livestreamen van 360-gradenvideo's.

Wat is 360-gradenvideo?

Met 360 gradenvideo wordt het kijken naar video interactiever en intenser, omdat de kijker zelf kan bepalen welk gedeelte van de opgenomen 360 graden omgeving hij kan bekijken. Dat kan door je smartphone te draaien. Hiermee wordt de suggestie gewekt dat je midden in de opgenomen omgeving staat.

Live video op komst

Facebook was vorige week ook al in het nieuws met het bericht dat zij binnenkort video live streaming beschikbaar maken voor mobiele gebruikers. Het lijkt er op dat beide sociale platformen volop aan het experimenteren zijn met vernieuwingen op het gebied van online video.

Live stream video laten maken

Over de auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videomarketing. Met zijn videomarketing bureau Pro Motion Film helpt hij bedrijven en ondernemers te groeien met video.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing