YouTube gaat 360-gradenvideo live uitzenden

Binnenkort gaat YouTube het mogelijk maken voor gebruikers om 360-gradenvideo live uit te zenden.

Videoplatform YouTube is momenteel in gesprek met verschillende fabrikanten van 360-gradenvideocamera's. Het is al sinds 2015 mogelijk om vooraf opgenomen 360-gradenvideo's op YouTube te plaatsen. Het bedrijf wil deze mogelijkheid dus verder uitbreiden naar het livestreamen van 360-gradenvideo's.

Wat is 360-gradenvideo?

Met 360 gradenvideo wordt het kijken naar video interactiever en intenser, omdat de kijker zelf kan bepalen welk gedeelte van de opgenomen 360 graden omgeving hij kan bekijken. Dat kan door je smartphone te draaien. Hiermee wordt de suggestie gewekt dat je midden in de opgenomen omgeving staat.

Live video op komst

Facebook was vorige week ook al in het nieuws met het bericht dat zij binnenkort video live streaming beschikbaar maken voor mobiele gebruikers. Het lijkt er op dat beide sociale platformen volop aan het experimenteren zijn met vernieuwingen op het gebied van online video.

Live stream video laten maken

Over de auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videocontentmarketing. Hij is werkzaam als cameraman-regisseur, editor en uitvoerend producent. Zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film helpt de zichtbaarheid van ondernemers, merken en organisaties te versterken. Aan de hand van goede videocontent, uiteraard. Met als doel: het genereren van meer bezoekers, klanten, fans en omzet.

Lees het interview met Niels de Groot met tips over het uitbesteden van video ->

Connect met Niels op LinkedIn ->

Bekend van

Videoproductie artikelen

Pro Motion Film

10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!