Inhoud. Want je bent meer dan een knap koppie.

Videoproductie voor onderwijs en training

Het fenomeen is in opkomst: videoproducties gebruikt voor onderwijs in ruime zin. Video gebruiken om kennis over te dragen, is een nog relatief onontdekt terrein, maar de mogelijkheden zijn groot. Wil je bijvoorbeeld een lesprogramma introduceren? Je bereikt alle studenten in één keer via film. Het fijne van film ten opzichte van bijvoorbeeld een college of videogesprek, is dat studenten de film kunnen bekijken wanneer het hen uitkomt. Ook kunnen ze zo nodig moeilijke stof nog eens opnieuw inzien. Maar videoproductie voor het onderwijs biedt nog veel meer kansen. Die bespreken we hier volop.

Meer informatie aanvragen

Video is een waardevol communicatiemiddel

Als de lockdown ons één ding heeft geleerd, dan is het wel hoe handig het is ook onderwijs op afstand te kunnen volgen. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat digitaal onderwijs fysiek contact helemaal verdrijft, maar het is zeker een nuttige aanvulling. Video heeft tal van nuttige toepassingen, niet alleen als marketingmiddel, maar ook om kennis over te dragen. Een workshop geven? Dat kan nu ook digitaal, waarbij je alles tot in de puntjes voor kunt bereiden en verzorgen. Of je nu een onderzoek wil uitlichten, aanvullende e-lespakketten samen wilt stellen of juist een carrièredag wil promoten. Dankzij video kan het allemaal.

Fasen voor ontwikkeling van kennisclips en promotionele video's

Het begint allemaal met het ontwerpen van de video. In deze fase maken de betrokkenen kennis met elkaar en worden rollen verdeeld. Het is natuurlijk van belang dat iedereen een rol krijgt toegewezen die hem of haar goed ligt. Als de rollen eenmaal verdeeld zijn, zal er een samenwerkingsvorm gekozen worden. Ook wordt er een doelstelling bepaald. Er zal een bepaald budget beschikbaar zijn waaraan je je moet houden. Je kiest uit bepaalde formats en maakt goede afspraken.

Promotiefilm voor OBS De Springplank:

Super tevreden over de promotiefilm

Marieke van Boxtel, Directeur, OBS De Springplank

Wij zijn super tevreden over de promotiefilm. De samenwerking verliep heel prettig. Pro Motion Film hielp ons om de essentie van onze school in de film te laten zien. Wat ik vooral knap werk vond, was het beeldmateriaal dat naadloos aansloot op het verhaal dat ik vertelde in de film. Jullie hebben onze school in sfeer en beeld weten te pakken. Dank daarvoor.

Neem contact op voor meer informatie

Fase twee: de ontwikkelingsfase

Als het eenmaal duidelijk is wie wat moet doen en wat het einddoel is, dan is het tijd om een planning op te stellen. Ook wordt er een begroting gemaakt, waarin helder staat vastgelegd hoe het budget gebruikt gaat worden. Er worden formats ontwikkeld en er wordt een script geschreven. Feedback vragen is hierbij een vereiste. Wat zijn de factoren die bepalen of het verhaal een succes wordt of een flop? Heb je eenmaal in beeld wat te doen, werk dan de scripts uit. Kies het benodigde materiaal (waaronder camera's), train en oefen.

Fase drie: de productiefase

Gedurende het productieproces vindt de échte actie plaats. Dit is voor velen het leukste gedeelte van het proces. De filmopstelling wordt klaargezet en de benodigde takes opgenomen. Gedurende de productiefase worden eerdere plannen in werking gesteld.

Serie opleidingwervingsvideo's gemaakt voor Nova College:

  • Videomarketing voor Nova College

    Videomarketing voor Nova College

    Ontdek hoe Nova College met Pro Motion Film's unieke 'Dagje mee met...' serie authentieke wervingsvideo's creëerde die scholieren écht aanspreken.

Review Nova College

Het resultaat mag er wezen :)

Marjan Dirkse, Communicatieadviseur, Nova College

Heel blij met de professionele aanpak van Pro Motion Film! We hebben met hen een serie filmpjes gemaakt 'Een dagje mee met... '. Ze hebben met ons meegedacht en ze weten goed wat wel en niet werkt. Heel fijn en het resultaat mag er wezen :)

Fase vier: nabewerken en promoten

Als al het benodigde filmmateriaal verzameld is, dan is het nu tijd dit te promoten. Uploaden gebeurt pas als de productie geëvalueerd is en alles volledig naar wens is. Als alles in orde is, dient het materiaal online gezet te worden. Maar daar eindigt het niet: vervolgens meet je hoe de video gebruikt wordt, kun je gegevens archiveren, beheren en resultaten vergelijken. Ook verwerk je feedback en mogelijke kritiek voor al je volgende filmprojecten.

Scholen en online leeromgevingen

De meeste hoge scholen, universiteiten, maar ook middelbare scholen werken intussen met een digitale leeromgeving. Zo'n digitale leeromgeving is ideaal om eigen videoproducties op te posten. In de leeromgeving vindt de leerling of student idealiter alles om zelfstandig te kunnen studeren. Ook moet het als "thuis" - het verlengde van het fysieke schoolgebouw gaan voelen.

Serie educatieve video's gemaakt voor Albeda College:

  • Uitlegvideos Albeda

    Serie uitlegvideo's voor Albeda

    Albeda moderniseerde via Pro Motion Film onderwijsmateriaal met inleidende en verdiepende video's over interactievaardigheden. Bekijk hier het resultaat.

Review Albeda

Stuurde ons bij wanneer dit belangrijk was

Erna de Wolff, Onderwijskundige, Albeda

Albeda College heeft Pro Motion Film gevraagd om een serie kennisclips op te nemen. Wij zijn heel erg tevreden over de manier waarop dit is gegaan. Niels dacht heel goed met ons mee, gaf feedback op de scripts die we schreven en stuurde ons bij wanneer dit belangrijk was voor de kwaliteit van de kennisclips.

Pro Motion Film en educatieve video

Pro Motion Film heeft veel ervaring in het produceren van hoogwaardige educatieve video's, van welkomstvideo's, waarin je duidelijk maakt wat en waar de student of leerling informatie kan vinden, tot handleidingvideo's of video's waarin specifieke lesstof wordt behandeld.

Meer informatie aanvragen

Gebruik videocontent in het onderwijs

Bekijk onze video met voorbeeldvideo's gerelateerd aan het onderwijs:

Ook videocontent nodig?

Een onderwijsinstelling met goede videocontent is ook een goede opleider. Bel 020-233 33 51 of mail naar [email protected]. Dan bespreken we - uiteraard geheel vrijblijvend - de mogelijkheden.

✔ Sterk op inhoud

✔ Specialist in videoseries

✔ Cinematografische storytelling

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Uiterst responsief en professioneel

Sarah Rouwendal, Digital Marketing Specialist, Giarte Media Group B.V.

Het was geweldig werken met Pro Motion Film! Het team is uiterst responsief en professioneel, en we waren blij met het geleverde eindresultaat voor een geweldige prijs. Zou het zeker aanraden!

Heel blij met het resultaat

Suzan Kuiper, Projectlead Marketing Communicatie, De Buitenboordmotor

Voor onze Stichting heeft Pro Motion Film een videoproductie gemaakt. Heel blij met het resultaat en met de samenwerking. Fijn hoe flexibel ze zijn, (creatief) meedenken en snel kunnen schakelen, top!

Super tevreden over de promotiefilm

Marieke van Boxtel, Directeur, OBS De Springplank

Wij zijn super tevreden over de promotiefilm. De samenwerking verliep heel prettig. Pro Motion Film hielp ons om de essentie van onze school in de film te laten zien. Wat ik vooral knap werk vond, was het beeldmateriaal dat naadloos aansloot op het verhaal dat ik vertelde in de film. Jullie hebben onze school in sfeer en beeld weten te pakken. Dank daarvoor.

Creatieve ideeën

Pien Jongenelen, De Bieb

We hadden een hele prettige samenwerking met Pro Motion Film en zijn erg blij met het resultaat. Al meerdere positieve reacties van de verschillende doelgroepen! Uitvoerend producent Niels luisterde goed naar onze wensen en wist deze perfect te combineren met zijn creatieve ideeën.

Klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

Andere branches

We denken niet graag in beperkingen. Daarom kun je ons eigenlijk overal inzetten. Desalniettemin zijn er een paar branches waar we extra veel liefde voor hebben:

Alle andere branches

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.