Hoe maak je een geweldige aftermovie?

Aftermovie opnemen tijdens evenement

Je wilt een geweldige aftermovie maken. Wat komt daar allemaal bij kijken? Dit zijn drie belangrijke punten om in gedachten te houden als je een aftermovie gaat maken.

1. Sfeer vastleggen

Een goede aftermovie draait om sfeer vastleggen, op een zo mooi mogelijke manier. Het mag er in de film zeker nog een tikkeltje sprookjesachtiger uitzien dan in het echt. Dat doe je door de highlights in beeld te brengen: de momenten dat je een volle zaal hebt, bekende sprekers of optredens, noem maar op. Laat de cameraman professionele composities filmen, draai opnamen in slow motion, zo ontstaat er een geweldige video.

2. Testimonials toevoegen

Naast mooie beelden wil je natuurlijk ook genoeg social proof verzamelen: bezoekers die op camera laten weten dat je evenement echt de moeite waard was. Laat de cameraman dus rondlopen op zoek naar bezoekers met een vriendelijke kop en vlotte babbel.

Interview de bezoekers over wat ze er van vonden, wat hun grootste outtake of eye opener was, en waarom ze anderen ook aanraden om naar dit evenement toe te gaan.

Reviews van bezoekers zijn een belangrijk onderdeel van een aftermovie.

3. Positieve energie

Wat is de ideale formule voor een aftermovie? Dat is per situatie verschillend. Maar een up-tempo videomontage met feel-good muziek onder de beelden doet vaak wonderen.

Een aftermovie moet positieve energie brengen. Hiermee laat je zien dat je evenement een groot succes was. Zo kunnen bezoekers de dag op een leuke manier herbeleven. En mensen die het gemist hebben voelen zich uitgedaagd om er de volgende editie wel bij te zijn.

Aftermovie maken liever uitbesteden?

Je eigen team een aftermovie laten maken is natuurlijk goedkoop, maar als je een aftermovie professioneel laat opnemen krijg je pas echt mooie beelden. Zo'n aftermovie kun je met trots verspreiden en ook inzetten ter promotie van een volgende editie.

Pro Motion Film heeft veel ervaring met het maken van een aftermovie: een video met de highlights van je evenement en een video waarin je bezoekers hun enthousiaste ervaringen delen. De video kan nog dezelfde dag worden opgeleverd.

Bekijk hieronder onze aftermovie showcase:

Wij denken met je mee hoe je nog meer video content uit de opnamen kunt halen, denk aan presentatievideo's, interviews of losse testimonial video's.

Aftermovie laten maken

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, Kamer van Koophandel

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Winstgevende videocontent

Download gratis onze whitepaper met dé 12 tips voor succesvolle videocontentmarketing

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

Gratis advies over videocontent?

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!