Hoe maak je een geweldige aftermovie?

Je wilt een geweldige aftermovie maken. Wat komt daar allemaal bij kijken? Dit zijn drie belangrijke punten om in gedachten te houden als je een aftermovie gaat maken.

1. Sfeer vastleggen

Een goede aftermovie draait om sfeer vastleggen, op een zo mooi mogelijke manier. Het mag er in de film zeker nog een tikkeltje sprookjesachtiger uitzien dan in het echt. Dat doe je door de highlights in beeld te brengen: de momenten dat je een volle zaal hebt, bekende sprekers of optredens, noem maar op. Laat de cameraman professionele composities filmen, draai opnamen in slow motion, zo ontstaat er een geweldige video.

2. Testimonials toevoegen

Naast mooie beelden wil je natuurlijk ook genoeg social proof verzamelen: bezoekers die op camera laten weten dat je evenement echt de moeite waard was. Laat de cameraman dus rondlopen op zoek naar bezoekers met een vriendelijke kop en vlotte babbel.

Interview de bezoekers over wat ze er van vonden, wat hun grootste outtake of eye opener was, en waarom ze anderen ook aanraden om naar dit evenement toe te gaan.

Reviews van bezoekers zijn een belangrijk onderdeel van een aftermovie.

3. Positieve energie

Wat is de ideale formule voor een aftermovie? Dat is per situatie verschillend. Maar een up-tempo videomontage met feel-good muziek onder de beelden doet vaak wonderen.

Een aftermovie moet positieve energie brengen. Hiermee laat je zien dat je evenement een groot succes was. Zo kunnen bezoekers de dag op een leuke manier herbeleven. En mensen die het gemist hebben voelen zich uitgedaagd om er de volgende editie wel bij te zijn.

Aftermovie maken liever uitbesteden?

Je eigen team een aftermovie laten maken is natuurlijk goedkoop, maar als je een aftermovie professioneel laat opnemen krijg je pas echt mooie beelden. Zo'n aftermovie kun je met trots verspreiden en ook inzetten ter promotie van een volgende editie.

Pro Motion Film heeft veel ervaring met het maken van een aftermovie: een video met de highlights van je evenement en een video waarin je bezoekers hun enthousiaste ervaringen delen. De video kan nog dezelfde dag worden opgeleverd.

Bekijk hieronder onze aftermovie showcase:

Wij denken met je mee hoe je nog meer video content uit de opnamen kunt halen, denk aan presentatievideo's, interviews of losse testimonial video's.

Aftermovie laten maken

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bekijk meer portfolio

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Klant review bedrijfsfilm Amsterdam

Pro Motion Film heeft alles over voor de klant!

Pascalle van Haaften, Office manager, Ovidius Law

Niels en Nander hebben ons, Ovidus Law, geholpen met een bedrijfsfilm en bedrijfsfoto's. Beide gaan zij erg professioneel te werk, ze denken met je mee en nemen initiatief. Pro Motion Film heeft alles over voor de klant! Erg fijn om met hen te mogen werken en de communicatie verliep vlekkeloos.

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos, Tyche

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

7 bomvolle e-books met tips over videomarketing en videoproductie.

Koopje: Van € ̶1̶.̶0̶93,- voor € 149,-

Ontvang de 7 Complete Masterclasses

Omdat wij ons met Pro Motion Film 100% willen richten op het maken van bedrijfsvideo's, gaan onze e-book masterclasses in de uitverkoop. We willen jou hiermee de juiste tools aanreiken om zelf succesvolle (bedrijfs)video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

✅ Filmen met je smartphone

✅ Perfecte video's monteren

✅ IJzersterke scripts schrijven

✅ Blauwdruk succesvolle videomarketing

✅ Onweerstaanbare interviews maken

✅ Geld verdienen met YouTube

✅ Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Nu voor slechts € 149.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel