Wat is een bedankpagina?

Wat is een bedankpagina?

De bedankpagina is de pagina van een website die je ziet nadat je een bestelling hebt geplaatst, een contactformulier hebt ingevuld of je voor een nieuwsbrief hebt aangemeld.

Dit is dé pagina van je website waar je kunt werken aan klantenbinding. Dat betekent dus dat zelfs je bedankpagina je aan betere resultaten kan helpen. Een ander doel van de bedankpagina is om je conversieratio te meten. Niemand anders komt hier namelijk terecht dan iemand die gedaan heeft waar jouw website voor bedoeld is.

Een goede bedankpagina is persoonlijk, bevestigt wat er juist gebeurd is, kan worden doorgestuurd, heeft een call to action, bevat mogelijk een enquête die je kunt gebruiken om je proces te verbeteren en geeft uitleg.

De kracht van de bedankpagina

Vaak onderschat, speelt de bedankpagina een cruciale rol in de customer journey. Het is niet alleen een plek voor bevestiging maar ook een strategisch punt voor verdere klantinteractie. Hieronder verkennen we hoe een goed ontworpen bedankpagina kan bijdragen aan klanttevredenheid en bedrijfsgroei.

Klantenbinding versterken met je bedankpagina

Na een transactie zoeken klanten bevestiging en duidelijkheid. Een bedankpagina die de recente actie van de bezoeker bevestigt - of het nu gaat om een aankoop, aanmelding of inzending - stelt niet alleen gerust, maar versterkt ook de vertrouwensband. Bijvoorbeeld, na het kopen van een concertticket, kan een bedankpagina die de aankoopdetails bevestigt, nuttige informatie biedt over het evenement en zelfs een persoonlijke noot van dank bevat, de opwinding versterken en eventuele onzekerheden wegnemen.

De volgende stap in de customer journey

Een effectieve bedankpagina stopt niet bij de bevestiging. Het introduceert de volgende stappen in de klantreis. Is de klant net klaar met het aanmelden voor een webinar? Bied een lijst met aanbevolen leesmateriaal of een introductievideo. Hebben ze zojuist een product gekocht? Suggereer accessoires of onderhoudsproducten. Dit niet alleen stimuleert verdere interactie, maar voegt ook waarde toe aan de initiële conversie.

Feedback en verbetering

Feedback is een geschenk, en de bedankpagina is de ideale plek om het te ontvangen. Door een korte enquête of feedbackformulier op te nemen, geef je klanten de kans om hun ervaringen te delen, wat kan leiden tot waardevolle inzichten en verbeterpunten. Dit toont ook aan dat je waarde hecht aan hun mening, wat de klantrelatie ten goede komt.

Meten en opvolgen van conversies

Op de achtergrond helpt de bedankpagina bij het bijhouden van belangrijke conversiegegevens. Door trackingtools te integreren, kun je de effectiviteit van je sales funnel meten, de bron van conversies identificeren en gepersonaliseerde follow-up strategieën ontwikkelen. Deze gegevens zijn goud waard bij het verfijnen van marketingstrategieën en het optimaliseren van de gebruikerservaring.

Concluderend biedt de bedankpagina een unieke kans om verder te gaan dan alleen bedanken. Het versterkt klantrelaties, biedt waardevolle inzichten, en speelt een cruciale rol in de optimalisatie van marketinginspanningen. Een goed ontworpen bedankpagina kan een eenmalige transactie omzetten in een langdurige relatie, het begin van een voortdurende dialoog tussen merk en klant.

Meer gerelateerde begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot (MA Film Studies) is met meer dan 12 jaar ervaring en 1200+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van ervaren video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en (internationale) organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met inhoudelijk sterke video's.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Meer over de missie van Pro Motion Film ->

Kickstart je videoproducties en videomarketing

Geef je videoproducties en videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

Met onze e-book masterclasses willen we jou de juiste stappen en tools aanreiken om zelf succesvolle video's te maken.

Complete bundel met 7 onmisbare e-books:

 • Module 1. Filmen met je smartphone
 • Module 2. Perfecte video's monteren
 • Module 3. IJzersterke scripts schrijven

 • Module 4. Blauwdruk succesvolle videomarketing

 • Module 5. Onweerstaanbare interviews maken

 • Module 6. Geld verdienen met YouTube

 • Module 7. Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Meer dan 500 pagina's vol met hands-on tips en praktische oefeningen.

Claim hier de complete PMF Bundle.

Nu voor slechts €49.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

 • PMF Complete Bundle

  PMF Complete Bundle

  Vergroot je naamsbekendheid, maak van kijkers fans en verkoop sneller en meer met video. Deze 7 onmisbare e-books onthullen alle geheimen.

  664,- 69,- -90%