Wat is een logo-animatie?

Heel simpel gezegd is een logo-animatie een logo dat door de video animator tot leven is gebracht.

Eén van de bekendste voorbeelden van een logo-animatie is het Pixar-logo. Iedereen kent het lampje dat op de letter 'I' springt en zo zijn plek in het logo inneemt. Deze herkenbaarheid is dan ook precies wat deze animatie zo succesvol maakt.

Een logo-animatie laten maken

Hoewel het leuk is om zelf aan de slag te gaan met het maken van een logo-animatie, is het voor professionele doeleinden vaak verstandiger om dit over te laten aan een videoproductiebedrijf. Er zijn namelijk talloze factoren om rekening mee te houden en dit vraagt veel tijd en moeite. Voordat je contact opneemt met het videoproductiebedrijf, is het handig om een aantal dingen voor jezelf op een rijtje te zetten, namelijk:

  • Welke kleuren wil je gebruiken?
  • Hoeveel seconden moet de animatie duren?
  • Wat is jouw boodschap?
  • Wat is jouw budget?

Op basis van de antwoorden van deze vragen, zal de video animator een concept opstellen. Tevreden? Dan wordt het idee zo snel mogelijk tot werkelijkheid gebracht.

Voorbeelden van logo-animaties van onze hand

Logo-animatie voor Stage USA:

Logo-animatie voor Repair Care:

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!