Wat is een logo-animatie?

Heel simpel gezegd is een logo-animatie een logo dat door de video animator tot leven is gebracht.

Eén van de bekendste voorbeelden van een logo-animatie is het Pixar-logo. Iedereen kent het lampje dat op de letter 'I' springt en zo zijn plek in het logo inneemt. Deze herkenbaarheid is dan ook precies wat deze animatie zo succesvol maakt.

Een logo-animatie laten maken

Hoewel het leuk is om zelf aan de slag te gaan met het maken van een logo-animatie, is het voor professionele doeleinden vaak verstandiger om dit over te laten aan een videoproductiebedrijf. Er zijn namelijk talloze factoren om rekening mee te houden en dit vraagt veel tijd en moeite. Voordat je contact opneemt met het videoproductiebedrijf, is het handig om een aantal dingen voor jezelf op een rijtje te zetten, namelijk:

  • Welke kleuren wil je gebruiken?
  • Hoeveel seconden moet de animatie duren?
  • Wat is jouw boodschap?
  • Wat is jouw budget?

Op basis van de antwoorden van deze vragen, zal de video animator een concept opstellen. Tevreden? Dan wordt het idee zo snel mogelijk tot werkelijkheid gebracht.

Voorbeelden van logo-animaties van onze hand

Logo-animatie voor Stage USA:

Logo-animatie voor Repair Care:

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar