Wat is picture lock?

Wat is picture lock?

Picture lock is een videomontage term en betekent zoveel als dat er door de opdrachtgever of klant geen aanpassingen meer kunnen worden gedaan aan de montage van een film, video of televisieprogramma.

Dit zodat de beeldmontage kan worden bewerkt door bijvoorbeeld de colorist, vertaler of sound designer.

Als de beeldmontage van de video editor is goedgekeurd kunnen de kleuren en audio technisch gefinetuned worden. Er wordt dan een picture lock afgesproken zodat het niet gebeurt dat later alle partijen weer opnieuw aan de slag moeten op basis van een nieuwe gecorrigeerde versie.

Dat laatste kan hoge kosten tot gevolg hebben en de gewenste deadline vertragen.

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!