Wat is een video watermerk?

Voorbeeld video watermerk

Een video watermerk is een manier om aan te geven wie de eigendomsrechten heeft.

Het watermerk zorgt ervoor dat je bedrijfsfilm te identificeren is en dat deze niet gekopieerd kan worden. Dit wordt gedaan in de vorm van een zichtbare tekst, een afbeelding of een data code die niet zichtbaar is. Een watermerk in een video, net als een watermerk op papier, helpt de producent om de eigendomsrechten te behouden.

Een watermerk kan ook gebruikt worden in de vorm van een bedrijfslogo, als onderdeel van je video branding. Dit zorgt voor meer naamsbekendheid. Dit werkt net als dat je op televisie 'NPO 1, 2 3', 'RTL4' of 'SBS6' bovenaan in beeld ziet staan.

Een watermerk in jouw video

Ga je zelf een video maken en publiceren voor je bedrijf, dan is het slim om hier een watermerk in te verwerken. Een videoproductiebedrijf weet exact hoe ze dat moeten doen. Laat deze jouw video maken en je hoeft je over de eigendomsrechten of overtuigende branding geen zorgen meer te maken.

Voorbeeld van video met branding watermerk

In deze bedrijfsfilm die we maakten voor Repair Care zie je gedurende de video rechtsbovenaan hun bedrijfslogo in beeld. De gaat op het eind over in een eindkaart met logo-animatie.

Meer gerelateerde begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92