Wat is een video watermerk?

Voorbeeld video watermerk

Een video watermerk is een manier om aan te geven wie de eigendomsrechten heeft.

Het watermerk zorgt ervoor dat je bedrijfsfilm te identificeren is en dat deze niet gekopieerd kan worden. Dit wordt gedaan in de vorm van een zichtbare tekst, een afbeelding of een data code die niet zichtbaar is. Een watermerk in een video, net als een watermerk op papier, helpt de producent om de eigendomsrechten te behouden.

Een watermerk kan ook gebruikt worden in de vorm van een bedrijfslogo, als onderdeel van je video branding. Dit zorgt voor meer naamsbekendheid. Dit werkt net als dat je op televisie 'NPO 1, 2 3', 'RTL4' of 'SBS6' bovenaan in beeld ziet staan.

Een watermerk in jouw video

Ga je zelf een video maken en publiceren voor je bedrijf, dan is het slim om hier een watermerk in te verwerken. Een videoproductiebedrijf weet exact hoe ze dat moeten doen. Laat deze jouw video maken en je hoeft je over de eigendomsrechten of overtuigende branding geen zorgen meer te maken.

Voorbeeld van video met branding watermerk

In deze bedrijfsfilm die we maakten voor Repair Care zie je gedurende de video rechtsbovenaan hun bedrijfslogo in beeld. De gaat op het eind over in een eindkaart met logo-animatie.

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar