Wat is een video watermerk?

Voorbeeld video watermerk

Een video watermerk is een manier om aan te geven wie de eigendomsrechten heeft.

Het watermerk zorgt ervoor dat je bedrijfsfilm te identificeren is en dat deze niet gekopieerd kan worden. Dit wordt gedaan in de vorm van een zichtbare tekst, een afbeelding of een data code die niet zichtbaar is. Een watermerk in een video, net als een watermerk op papier, helpt de producent om de eigendomsrechten te behouden.

Een watermerk kan ook gebruikt worden in de vorm van een bedrijfslogo, als onderdeel van je video branding. Dit zorgt voor meer naamsbekendheid. Dit werkt net als dat je op televisie 'NPO 1, 2 3', 'RTL4' of 'SBS6' bovenaan in beeld ziet staan.

Een watermerk in jouw video

Ga je zelf een video maken en publiceren voor je bedrijf, dan is het slim om hier een watermerk in te verwerken. Een videoproductiebedrijf weet exact hoe ze dat moeten doen. Laat deze jouw video maken en je hoeft je over de eigendomsrechten of overtuigende branding geen zorgen meer te maken.

Voorbeeld van video met branding watermerk

In deze bedrijfsfilm die we maakten voor Repair Care zie je gedurende de video rechtsbovenaan hun bedrijfslogo in beeld. De gaat op het eind over in een eindkaart met logo-animatie.

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film

12+ jaar ervaring in videoproductie

1200+ video's geproduceerd

200+ opdrachtgevers

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

Met onze e-book masterclasses willen we jou de juiste stappen en tools aanreiken om zelf succesvolle video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

Nu voor slechts €74.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel