Wat is een lower third?

Voorbeeld van lower third in video

Een lower third is een tekst vaak in combinatie met graphics die wordt afgebeeld aan de onderkant van het scherm.

Hiermee geef je je kijkers extra informatie over wat er wordt gezegd of gedaan. Het is niet zo dat deze tekst in het onderste gedeelte van je beeld moet komen, maar daar komt de naam wel vandaan. Je gebruikt het bijvoorbeeld om de naam en functie van iemand weer te geven, om hoofdstukken aan te duiden of in een productvideo om een product mee te introduceren.

Het juiste gebruik

Het is de bedoeling dat de lower thirds niet afleiden, maar juist wat toevoegen. Bedrijfsfilm laten maken met lower thirds? Huur dan een videoproductiebedrijf in. Zij weten exact hoe ze dit het beste toe kunnen passen.

Voorbeeld

Bekijk hieronder een video die wij hebben gemaakt waarin veel lower third naamtitels worden gebruikt.

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!