Wat is een lower third?

Voorbeeld van lower third in video

Een lower third is een tekst vaak in combinatie met graphics die wordt afgebeeld aan de onderkant van het scherm.

Hiermee geef je je kijkers extra informatie over wat er wordt gezegd of gedaan. Het is niet zo dat deze tekst in het onderste gedeelte van je beeld moet komen, maar daar komt de naam wel vandaan. Je gebruikt het bijvoorbeeld om de naam en functie van iemand weer te geven, om hoofdstukken aan te duiden of in een productvideo om een product mee te introduceren.

Het juiste gebruik

Het is de bedoeling dat de lower thirds niet afleiden, maar juist wat toevoegen. Bedrijfsfilm laten maken met lower thirds? Huur dan een videoproductiebedrijf in. Zij weten exact hoe ze dit het beste toe kunnen passen.

Voorbeeld

Bekijk hieronder een video die wij hebben gemaakt waarin veel lower third naamtitels worden gebruikt.

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar