Wat is run and gun?

Wat is run and gun

Run and gun betekent in de context van filmproductie dat je als filmmaker altijd bent voorbereid op het volgende shot, omdat je maar één kans krijgt.

Denk bijvoorbeeld aan het filmen van een bruiloft. De cameraman heeft maar 1 kans om het moment om het Ja-woord vast te leggen, of het omdoen van de ringen te filmen.

Onvoorspelbare momenten

En op dezelfde trouwdag gebeuren er ook nog allerlei onvoorspelbare dingen. Bijvoorbeeld de bruidegom die tijdens het avondfeest door zijn beste vrienden wordt opgetild. Dit gebeurt spontaan. Run and gun camerawerk is dan dat de cameraman dit binnen een paar seconden heeft gezien, de camera gelijk in de aanslag heeft en deze spontane scène kan vastleggen.

Vaak bij documentaire videocontent

Aangezien run and gun dus aankomt op snel handelen en improviseren, is dit een manier van filmen die vaak voorkomt bij documentaire shoots: dus als de realiteit wordt vastgelegd. Want de realiteit laat zich niet regisseren. Dit kan ook voorkomen bij het laten maken van een bedrijfsfilm waarbij mensen op de werkvloer worden gefilmd.

Run and gun camerawerk zal minder snel voorkomen bij scripted commercials, omdat alle handelingen op camera dan zijn dichtgetimmerd. Er is niets spontaans.

Alles alleen doen

Run and gun filmen betekent vaak ook dat de cameraman als een one man band opereert en in feite alles doet wat normaal gedaan zou worden door een hele cameraploeg: camerawerk, licht en geluid.

Bij professioneel run and gun werk heeft de kijker dit bijna niet door. De kwaliteit van de opnames voelt alsof het door een hele ploeg is gefilmd.

Ervaring met run and gun shoots

Run and gun filmen moet je trainen. Pro Motion Film heeft veel ervaring met dit soort opnames, omdat wij ons voornamelijk richten op het maken van documentaire content. Hierbij moeten we vaak ter plekke improviseren.

Meer videoproductie begrippen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!