Wat is talking head?

Wat is talking head?

Met de term talking head wordt in de context van film en video verwezen naar een persoon die je ziet praten in beeld.

Je ziet letterlijk een pratend hoofd een verhaal vertellen.

Zo'n talking head shot is een tegenhanger van sfeeropnames die vaak in beeld worden gebracht terwijl iemand zijn of haar verhaal doet.

Denk aan een nieuwsversslaggever die verslag deed van de Capitoolbestorming in de VS. Je kunt zo'n verslaggever 5 minuten op camera in beeld houden. Dan heb je continue een talking head. Je kunt ook tijdens het verslag beelden laten zien van de bestorming. Dat laatste maakt het nieuwsitem veel spannender om naar te kijken.

Vaak een negatieve context

Naar een pratend hoofd kijken wordt na enige tijd best saai. Denk eens aan iemand die een presentatie geeft. Die persoon gebruikt vaak wel een Powerpoint-achtige slidevoorstelling op de achtergrond. Zodat je ook verhaal ondersteunende foto's of video's krijgt te zien.

Dit maakt het luisteren naar de presentatie een stuk behapbaarder.

Een talking head is prima voor een minuut, of misschien nog iets langer als de informatie echt heel interessant is. Maar als de video echt lang duurt, dan kun je misschien beter tussendoor ook ondersteunde beelden laten zien.

In welke video's zie je vaak een talking head?

In interviews op camera en videodocumentaires is een talking head vrij onvermijdelijk. Dit zijn vaak langere video's waarin iemand zijn of haar verhaal doet. Het is dan op zich prima om af en toe wat langer een pratend hoofd in beeld te zien.

Meer videoproductie begrippen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!