Filmmaker inhuren: snelle en professionele video opnamen door ervaren cameraman

Goed camerawerk is een belangrijk onderdeel van je video: het beeld moet op de juiste punten scherp zijn en met mooie beeldcomposities kun je een blijvende indruk achterlaten. En natuurlijk moet het geluid en de belichting ook goed zijn.

De kracht van goed camerawawerk zit in de combinatie van al die verschillende elementen. Als het beeld, licht en geluid goed is dan kom je echt professioneel over bij je publiek en haal je het maximale resultaat uit je video.

Een ervaren cameraman inhuren met een professionele cameraset kan dan de uitkomst zijn.

Inhoudsopgave

Freelance filmmaker inhuren met Sony FX9 videocamera

Wij filmen met een Sony PXW-FX9 videocamera. Dat is een professionele Super35 4K en Full Frame (6K) camera die ideaal is voor het filmen van bedrijfsfilms, commercials, interviews en documentaires. Deze videocamera heeft veel verschillende beeld en audio-instellingen waarmee je de camera perfect kunt afstellen.

De camera is al heel wat projecten onze trouwe vriend geweest. We kennen de camera door en door en dat levert shots op in een fantastische kwaliteit. Tot nu toe hebben we echt alleen maar positieve reacties gekregen van onze klanten hoe mooi de beelden zijn.

Onze cameraman in actie:

Filmmaker aan het werk
Filmmaker op evenement

Door de jaren heen hebben we de set helemaal uitgebouwd met een breed scala aan cameralenzen, statieven, licht en microfoons. Zo hebben we voor iedere opdracht altijd de juiste apparatuur in huis.

5 aandachtspunten als we gaan filmen

1. Goed camerastandpunt

Bij het filmen van je video is het camerastandpunt een van de belangrijkste onderdelen. Het camerastandpunt bepaalt sterk of het beeld uiteindelijk mooi en professioneel overkomt.

Dit is vooral belangrijk bij personen in beeld. Dat moet er op een natuurlijke manier uitzien. De compositie mag niet afleiden.

Daarbij hoort ook de beweging van de camera. Sommige beelden zijn het mooist als ze statisch zijn. Terwijl andere beelden meer impact hebben als de camera een vloeiende beweging maakt.

Camerastandpunt kiezen
Wat is het beste camerastandpunt?

Over ieder shot wordt nagedacht. We kijken altijd wat het beste camerastandpunt is.

2. De juiste cameralenzen

Wij kiezen de juiste cameralens uit. We kijken goed naar de locatie en met welke cameralens we het beeld het best kunnen vastleggen. Hebben we een groothoeklens of juist een telelens nodig?

We gebruiken cameralenzen die veel licht door laten. Zo kunnen we ook in donkere situaties filmen. De lenzen geven ook een fantastische dieptescherpte waardoor de achtergrond heel wazig wordt en de voorgrond haarscherp.

Dit geeft echt een filmische look die je niet snel met een mobiele telefoon of goedkopere camera kunt krijgen.

De juiste cameralens kiezen
Welke cameralens heb je nodig?

We gebruiken verschilende cameralenzen. Bijvoorbeld een 24mm, 35mm, 50mm, 85mm lens en 135mm lens. Zo hebben we op creatief gebied alle keuze.

3. De videomontage altijd in gedachte

Het camerastandpunt en de gebruikte lenzen zijn allemaal van invloed op het eindresultaat. De opgenomen beelden moeten elkaar goed aanvullen in de videomontage. Bijvoorbeeld door eerst een overzichtsbeeld van een ruimte te laten zien, opgevolgd door close-up beelden van een persoon. Zo ontstaan prachtige videomontages die heel makkelijk wegkijken.

4. Goede geluidsopnames

Een cameraman moet meer dan alleen mooie beelden filmen. Zeker als je iets gaat vertellen op beeld. Dan moet het geluid er ook goed opstaan.

We gebruiken een hengelmicrofoon, richtmicrofoon of draadloos zendertje die we op je kleding kunnen spelden. Zo komt de audio er altijd goed op te staan. Voor iedere situatie hebben we een andere oplossing.

Geluid opnemen video

5. De juiste belichting

Tot slot is de belichting heel belangrijk. Ook hier hechten we veel waarde aan. Vaak filmen we buiten of in een ruimte met veel daglicht. Dan zetten we de camera altijd ergens neer waar het daglicht het mooist de lens in valt. Dat maakt echt het verschil.

Soms hebben we ook kunstmatig licht nodig. Dat nemen we zelf mee in de vorm van draadloze LED lampen. Zo kunnen we iemand altijd goed uitlichten.

Goede LED lamp video opnames
Voldoende kunstlicht gebruiken

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Videoproductie tips

-> 25 belangrijke vragen om te stellen aan een videoproductiebedrijf

-> Waarom werken wij graag met een cameraploeg van twee personen?

-> Met deze videoproductie workflow maken wij het verschil

-> Videograaf inhuren? 44 praktische checkpunten zodat je opnamedag perfect verloopt!

Cameraman voor alle soorten opdrachten

Wij filmen al sinds 2011 met plezier en dat doen we voor veel verschillende partijen. Van ondernemers, bedrijven, reclamebureau's, productiehuizen tot particulieren.

Niets is onmogelijk en we hebben ervaring met uiteenlopende video vormen. Denk aan hele videoseries, bedrijfsfilms, promotiefilms, interviews, presentaties, productvideo's en ga zo maar door.

Wil je een filmmaker inhuren?

Wil je jouw videocontent laten opnemen door een professionele filmmaker? Of wil je dat wij de gehele videoproductie voor je verzorgen? Klik op de button hieronder voor meer informatie over onze cameramensen.

Cameraman inhuren

Over de auteur

Videomarketing blog auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videomarketing. Met zijn videomarketing bureau Pro Motion Film helpt hij bedrijven en ondernemers te groeien met video.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Gewoon goede filmmaker

Ilse Kuiper, Content en communicatie DUOS, Erasmus MC

Gewoon goede filmmaker, begrijpt wat je wilt, en maakt er iets moois van. Professioneel, goed bereikbaar en goede prijs/kwaliteit. Een aanrader!

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos, Tyche

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

7 bomvolle e-books met tips over videomarketing en videoproductie.

Koopje: Van € ̶1̶.̶0̶93,- voor € 149,-

Ontvang de 7 Complete Masterclasses

Omdat wij ons met Pro Motion Film 100% willen richten op het maken van bedrijfsvideo's, gaan onze e-book masterclasses in de uitverkoop. We willen jou hiermee de juiste tools aanreiken om zelf succesvolle (bedrijfs)video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

✅ Filmen met je smartphone

✅ Perfecte video's monteren

✅ IJzersterke scripts schrijven

✅ Blauwdruk succesvolle videomarketing

✅ Onweerstaanbare interviews maken

✅ Geld verdienen met YouTube

✅ Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Nu voor slechts € 149.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel

De 5 grootste blunders in videomarketing

Ontdek in deze gratis whitepaper hoe je meer leads, klanten en fans krijgt met video.