Filmmaker inhuren: snelle en professionele video opnamen door ervaren cameraman

Goed camerawerk is een belangrijk onderdeel van je video: het beeld moet op de juiste punten scherp zijn en met mooie beeldcomposities kun je een blijvende indruk achterlaten. En natuurlijk moet het geluid en de belichting ook goed zijn.

De kracht van goed camerawawerk zit in de combinatie van al die verschillende elementen. Als het beeld, licht en geluid goed is dan kom je echt professioneel over bij je publiek en haal je het maximale resultaat uit je video.

Een ervaren cameraman inhuren met een professionele cameraset kan dan de uitkomst zijn.

Freelance filmmaker inhuren met Sony FS7 videocamera

Wij filmen met een Sony PXW-FS7 videocamera. Dat is een professionele 4K camera die ideaal is voor het filmen van bedrijfsfilms, commercials, interviews en documentaires. Deze videocamera heeft veel verschillende beeld en audio instellingen waarmee je de camera perfect kunt afstellen.

De camera is al heel wat projecten onze trouwe vriend geweest. We kennen de camera door en door en dat levert shots op in een fantastische kwaliteit. Tot nu toe hebben we echt alleen maar positieve reacties gekregen van onze klanten hoe mooi de beelden zijn.

Onze cameraman in actie:

Door de jaren heen hebben we de set helemaal uitgebouwd met een breed scala aan cameralenzen, statieven, licht en microfoons. Zo hebben we voor iedere opdracht altijd de juiste apparatuur in huis.

Waar letten we op als we voor jou gaan filmen?

Goed camerastandpunt

Bij het filmen van je video is het camerastandpunt een van de belangrijkste onderdelen. Het camerastandpunt bepaalt sterk of het beeld uiteindelijk mooi en professioneel overkomt.

Dit is vooral belangrijk bij personen in beeld. Dat moet er op een natuurlijke manier uitzien. De compositie mag niet afleiden.

Daarbij hoort ook de beweging van de camera. Sommige beelden zijn het mooist als ze statisch zijn. Terwijl andere beelden meer impact hebben als de camera een vloeiende beweging maakt.

Over ieder shot wordt nagedacht. We kijken altijd wat het beste camerastandpunt is.

De juiste lenzen

Wij kiezen de juiste cameralens uit. We kijken goed naar de locatie en met welke cameralens we het beeld het best kunnen vastleggen. Hebben we een groothoeklens of juist een telelens nodig?

We gebruiken cameralenzen die veel licht door laten. Zo kunnen we ook in donkere situaties filmen. De lenzen geven ook een fantastische dieptescherpte waardoor de achtergrond heel wazig wordt en de voorgrond haarscherp.

Dit geeft echt een filmische look die je niet snel met een mobiele telefoon of goedkopere camera kunt krijgen.

We gebruiken verschilende cameralenzen. Bijvoorbeld een 24mm, 35mm, 50mm, 85mm lens en 135mm lens. Zo hebben we op creatief gebied alle keuze.

De videomontage altijd in gedachte

Het camerastandpunt en de gebruikte lenzen zijn allemaal van invloed op het eindresultaat. De opgenomen beelden moeten elkaar goed aanvullen in de videomontage. Bijvoorbeeld door eerst een overzichtsbeeld van een ruimte te laten zien, opgevolgd door close-up beelden van een persoon. Zo ontstaan prachtige videomontages die heel makkelijk wegkijken.

Goede geluidsopnamen

Een cameraman moet meer dan alleen mooie beelden filmen. Zeker als je iets gaat vertellen op beeld. Dan moet het geluid er ook goed opstaan.

We gebruiken een hengelmicrofoon, richtmicrofoon of draadloos zendertje die we op je kleding kunnen spelden. Zo komt de audio er altijd goed op te staan. Voor iedere situatie hebben we een andere oplossing.

De juiste belichting

Tot slot is de belichting heel belangrijk. Ook hier hechten we veel waarde aan. Vaak filmen we buiten of in een ruimte met veel daglicht. Dan zetten we de camera altijd ergens neer waar het daglicht het mooist de lens in valt. Dat maakt echt het verschil.

Soms hebben we ook kunstmatig licht nodig. Dat nemen we zelf mee in de vorm van draadloze LED lampen. Zo kunnen we iemand altijd goed uitlichten.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Videoproductie tips

-> 25 belangrijke vragen om te stellen aan een videoproductiebedrijf

-> Waarom werken wij graag met een cameraploeg van twee personen?

-> Met deze videoproductie workflow maken wij het verschil

-> Videograaf inhuren? 44 praktische checkpunten zodat je opnamedag perfect verloopt!

Cameraman voor alle soorten opdrachten

Wij filmen al sinds 2011 met plezier en dat doen we voor veel verschillende partijen. Van ondernemers, bedrijven, reclamebureau's, productiehuizen tot particulieren.

Niets is onmogelijk en we hebben ervaring met uiteenlopende video vormen. Denk aan hele videoseries, bedrijfsfilms, promotiefilms, interviews, presentaties, productvideo's en ga zo maar door.

Wil je een filmmaker inhuren?

Wil je jouw videocontent laten opnemen door een professionele filmmaker? Of wil je dat wij de gehele videoproductie voor je verzorgen? Klik op de button hieronder voor meer informatie over onze cameramensen.

Cameraman inhuren

Winstgevende videocontent

Download gratis onze whitepaper met dé 12 tips voor succesvolle videocontentmarketing

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

Gratis advies over videocontent?

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!