Partner video laten maken

Wil je graag een partner video laten maken om bijvoorbeeld een nieuwe samenwerking te introduceren en te promoten, of je doelgroep laten zien hoe een bestaande samenwerking jouw dienst of product beter maakt? In dit artikel lees je alles over de voordelen van een partner video en geef ik je 2 concrete praktijkvoorbeelden van partner video's die je kunt maken.

Inhoudsopgave

Wat is een partner video?

Een partner video kun je in hetzelfde rijtje plaatsen als de klant referentie video.

In dit geval is een zogeheten klant referentie video een video waarin jouw klant vertelt waarom ze voor jouw bedrijf, product of dienst hebben gekozen, hoe ze de samenwerking ervaren en wat hen dit heeft gebracht.

In een partner video wordt de samenwerking tussen jouw bedrijf en je partner toegelicht. Hoe versterken jullie elkaar? Hoe maakt de samenwerking een product of dienst beter, en in het verlengde daarvan, hoe helpt dit uiteindelijk jouw doelgroep?

Populariteit van een partner video

Terwijl klant refrentie video's - ook wel aangeduid als testimonial video - al jaren zeer populair zijn, merken we dat partner video's pas sinds kort echt in opkomst zijn. Alleen dit jaar maakten wij er al een drietal.

Best logisch, want videomarketing steeds meer de standaard van contentmarketing is geworden.

Terwijl je als bedrijf vroeger in een blogartikel aandacht bestedeedde aan een nieuwe samenwerking, grijp je nu naar een video. Video is visueler, laagdrempelig en je kunt beide bedrijven aan het woord laten komen. Ook het bereik van video op social media kanalen zoals LinkedIn is een stuk hoger dan wanneer je alleen een linkje deelt naar een artikel.

Wanneer kun je het beste een partner video laten maken?

Er zijn twee perfecte momenten om een partnership te promoten met video:

1. Start van een samenwerking

Wanneer je een belangrijk nieuw product lanceert, dan koppelen veel bedrijven daar vaak een marketingcampagne aan. De start van een samenwerking met een ander bedrijf kun je ook zien als zo'n release: het is weer een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van je bedrijf, soms levert een partnership zelfs een nieuw product op. Dit mag gevierd en gepromoot worden!

Voorbeeld uit de praktijk: Intrum en Career Control

De onderstaande video maakten we voor Intrum en hun partner Career Control. Ter promotie van hun nieuwe partnership.

In deze video komt iemand vanuit Intrum en Career Control aan het woord, beiden introduceren ze kort hun bedrijf en vertellen ze waarom ze de partnership zijn aangegaan en wat dit opdrachtgevers oplevert: zij kunnen makkelijker en sneller aan bevoegd talent komen

Ook heeft de video meteen nog een tweede onderliggend doel, namelijk het werven van nieuwe deelnemers voor de Intrum Academy. Daarom vertelt een van de eerste deelnemers in de video over zijn ervaring met de opleiding. Dit is meteen ook een extra bewijs voor de kijker dat Intrum en Career Control hun mensen vakkundig opleidt.

2. Partnervideo in de vorm van een succesverhaal

Het is natuurlijk ook mogelijk om pas later in de samenwerking, zeker wanneer het een groot succes blijkt, met terugwerkende kracht aandacht te besteden aan de samenwerking. Je kunt in dat geval ook meteen in de video noemen wat de huidige samenwerking jouw klanten al heeft opgeleverd.

Voorbeeld uit de praktijk: Webfleet + On-route en Bridgestone

De onderstaande video maakten we voor Webfleet en hun partners On-route en Bridgestone. Bij de video werd ook hun gezamenlijke klant Stedin betrokken.

In dit geval gaat het om een partnership die al een tijdje bestaat. Daardoor neemt de video de vorm aan van een succesverhaal:

Iemand vanuit Stedin vertelt wat de samenwerking tussen Webfleet, On-route en Bridgestone hun bedrijf concreet al heeft opgeleverd. Een vertegenwoordiger vanuit On-route en Bridgestone leggen uit hoe de samenwerking in zijn werk gaat.

Zo zie je dat een partner video niet is gelimiteerd aan twee bedrijven. In dit geval gaat het om een partnership tussen drie bedrijven en wordt de klant erbij betrokken. Het is daarmee zelfs een halve testimonial video.

Voordelen van een partner video

Een partner video inzetten als onderdeel van je marketingstrategie heeft flink wat voordelen. Dit zijn er 3.

1. Hoog bereik

Eén van de grootste voordelen van een partner video is dat deze vaak door alle betrokken partijen wordt gedeeld op hun eigen social media kanalen zoals LinkedIn.

In dit geval bereikt Webfleet dus ook potentiële nieuwe klanten via de kanalen van On-route, Bridgestone en Stedin. Dat levert een hoger bereik op dan dat je bijvoorbeeld een productvideo alleen via je eigen kanalen zou promoten.

2. Budgetvriendelijk

Een partner video is een video waar twee of meer bedrijven baat bij hebben. Dat betekent ook dat je, wanneer jij intitiatief neemt voor het maken van zo'n video, je partner kunt benaderen met de vraag of zij aan de video willen meebetalen.

Stel je maakt net als Webfleet of Intrum een partner video en deze kost je gemiddeld zo'n 3.000 euro, dan scheelt het behoorlijk als je deze kosten kunt delen met meerdere bedrijven.

3. Subtiele contentmarkerting

Tot slot is een partner video een subtiele vorm van contentmarketing waarmee je jouw doelgroep ook echt van waardevolle informatie kunt voorzien. Een partner video is geen snelle opdringerige video advertentie , maar eerder een inhoudelijk verhaal over de meerwaarde die je kunt bieden via het partnership.

Waarom je een partner video beter professioneel kunt uitbesteden

Waarom een partner video laten maken in plaats van zelf een video maken?

Door een partner video te laten maken door een ervaren videoproductiebedrijf ben je verzekerd van een goede video die professionaliteit uitstraalt en het verhaal van de samenwerking goed en duidelijk naar voren brengt.

Als je dit zelf doet, bestaat de kans dat het een langdradige video wordt met veel herhaling, omdat de betrokken partijen snel de neiging hebben exact hetzelfde te zeggen. Dit is iets wat wij vaak constateren bij het filmen van een partner video.

Een professionele videograaf die ook de regie verzorgt en de juiste vragen stelt, kan in dit geval goed ingrijpen. De videograaf geeft sturing en ziet er op toe dat per geïnterviewde weer andere passende uitspraken worden verzameld, die in de uiteindelijke video mooi op elkaar aansluiten.

Is er alsnog overlap in de antwoorden, of duurt ieder afzonderlijk interview veel te lang voor een kort marketingfilmpje van 2 minuten, dan zorgt een professionele video editor er wel voor dat alleen de essentie van het verhaal blijft staan en dat alleen de beste uitspraken de uiteindelijke edit halen.

Partner video laten maken

Wil je een succesvolle partner video laten maken? Wij helpen je graag! Neem contact op voor meer informatie.

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Next Level Videomarketing Podcast

Voor bedrijven die willen groeien met video

Welke video's kun je het beste maken? En als je dan een bepaalde video gaat maken, hoe pak je dat dan het beste aan?

Ontdek het in de Next Level Videomarketing podcast:

✅ 12+ jaar ervaring

1400+ video's geproduceerd

250+ opdrachtgevers

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties en videomarketing een vliegende start met onze overcomplete e-bookbundel:

Download de 7 masterclasses

Meer dan 500 pagina's vol met hands-on tips en praktische oefeningen

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Complete bundel met 7 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

Module 4. Blauwdruk succesvolle videomarketing

Module 5. Onweerstaanbare interviews maken

Module 6. Geld verdienen met YouTube

Module 7. Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Claim hier de complete PMF Bundle

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

De 5 grootste blunders in videomarketing

Ontdek in deze gratis whitepaper hoe je meer leads, klanten en fans krijgt met video.