Wat is een klant testimonial?

Wat is een klant testimonial?

Een klant testimonial is een video, een tekst of audio waarop een klant vertelt over de positieve (of negatieve) ervaring met een bedrijf of product.

Je herkent ze als korte quotes op websites, maar tegenwoordig nemen ze ook vele ander vormen aan. Met een klant testimonial in, bijvoorbeeld, je promotiefilm vertel je de kijker wat voorgaande klanten van je product of dienst vonden. Het is dus een vorm van customer-generated advertising.

De voordelen van klant testimonials

Klant testimonials hebben een aantal voordelen. Zo gebruik je tevreden klanten voor het promoten van je product en dat schept vertrouwen. De klant testimonials zijn gemakkelijk te delen via sociale media en andere online communicatiekanalen. Het is een digitale versie van mond op mond reclame en daar hechten bezoekers veel waarde aan. Je kunt het gebruiken in allerlei soorten omstandigheden.

Je klant testimonials op de juiste manier gebruiken

Het is belangrijk dat je klant testimonials als geloofwaardig overkomen en dat de kijker niet het idee krijgt dat je ze hebt verzonnen. Te veel testimonials werkt ook averechts. Overweeg ook om voor de geloofwaardigheid een negatieve testimonial te laten zien en te vertellen wat je daarmee hebt gedaan om het probleem op te lossen. Een videoproductiebedrijf kan jouw klant testimonials op de juiste manier toepassen en jouw tevreden klanten laten horen.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video

Klant testimonial video van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Klant testimonial video laten maken

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bekijk meer portfolio

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar