Wat is een klant testimonial?

Wat is een klant testimonial?

Een klant testimonial is een video, een tekst of audio waarop een klant vertelt over de positieve (of negatieve) ervaring met een bedrijf of product.

Je herkent ze als korte quotes op websites, maar tegenwoordig nemen ze ook vele ander vormen aan. Met een klant testimonial in, bijvoorbeeld, je promotiefilm vertel je de kijker wat voorgaande klanten van je product of dienst vonden. Het is dus een vorm van customer-generated advertising.

De voordelen van klant testimonials

Klant testimonials hebben een aantal voordelen. Zo gebruik je tevreden klanten voor het promoten van je product en dat schept vertrouwen. De klant testimonials zijn gemakkelijk te delen via sociale media en andere online communicatiekanalen. Het is een digitale versie van mond op mond reclame en daar hechten bezoekers veel waarde aan. Je kunt het gebruiken in allerlei soorten omstandigheden.

Je klant testimonials op de juiste manier gebruiken

Het is belangrijk dat je klant testimonials als geloofwaardig overkomen en dat de kijker niet het idee krijgt dat je ze hebt verzonnen. Te veel testimonials werkt ook averechts. Overweeg ook om voor de geloofwaardigheid een negatieve testimonial te laten zien en te vertellen wat je daarmee hebt gedaan om het probleem op te lossen. Een videoproductiebedrijf kan jouw klant testimonials op de juiste manier toepassen en jouw tevreden klanten laten horen.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video

Klant testimonial video van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Klant testimonial video laten maken

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bekijk meer portfolio

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De 5 grootste blunders in videomarketing

Ontdek in deze gratis whitepaper hoe je meer leads, klanten en fans krijgt met video.

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!