Videoproductie Groningen

Van plan filmopnames te maken in Groningen? Je weet wat ze zeggen: "er gaat niets boven Groningen". Het hoge Noorden is verschillende pareltjes rijk, zowel op architectonisch vlak als qua natuur. Kies je voor filmen in Groningen-stad of juist in de provincie? Kies je voor hoogwaardige beelden, dan kies je voor Pro Motion Film. Ons bedrijf is gevestigd in Noord-Holland: Amsterdam en Hilversum, maar we zijn door heel het land actief - van het diepe zuiden tot het hoge Noorden en van de kust tot aan de achterhoek. De mooiste locaties vinden? Laat dat maar aan ons over. In Groningen is het sowieso niet moeilijk een juweeltje te vinden.

Groningse charme

Groningen heeft genoeg te bieden: prachtige oude stadjes, karakteristieke dorpjes en veel natuur. Met andere woorden: tal van geschikte locaties voor opnames van een bedrijfsfilm. Belangrijk bij een bedrijfsfilm laten maken is dat je laat zien hoe het bedrijf onderdeel uitmaakt van zijn omgeving - de buurt, de stad, de provincie. Je wilt toch kunnen beweren een echt Gronings product te leveren? Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsfilm met Groningen stad subtiel op de achtergrond.

Eerdere projecten in Groningen

Zoals gezegd, is Pro Motion Film in heel Nederland actief. We hebben al eerder opnames in Groningen provincie gemaakt, bijvoorbeeld voor het filmen van projectlocaties voor onze klant Repair Care. We hebben onder meer op beeld vastgelegd hoe Villa Buitenlust in Appingedam een make-over kreeg. Niet ver daarvan legden we een oude windmolen vast die in de grondverf gezet werd:

Provincie Groningen: minidocumentaire

Ook hebben we voor de provincie een korte documentaire gemaakt, met als onderwerp de Eemshavense windmolens. Voor dit project vlogen we met een drone langs de noordelijke kuststrook. Dit was oprecht één van onze allerleukste opdrachten tot dusver. Het geeft ook aan dat we zo'n beetje álles goed in beeld kunnen brengen: zowel ter land, ter zee, als in de lucht:

Hoogtepunten van Groningen

Provincie Groningen heeft een hoop te bieden, denk onder meer aan deze hoogtepunten ter inspiratie:

  • Filmen op of om de Martinitoren

De Martinitoren is dé schat van Groningen-stad. Met zijn 97 meter is hij al 500 jaar het hoogste gebouw van de stad. Je kunt omhoog klimmen en van bovenaf de hele stad overzien.

  • Nationaal Park Lauwersmeer

Nationaal Park Lauwersmeer ontstond in 1969 na het afsluiten van de Lauwerszee. In korte tijd groeide het park uit tot één van de mooiste parken van heel Nederland. Je vindt hier onder meer een schitterende horizon, een grote variëteit aan flora en fauna en veel recreatieve ruimte.

  • Filmen bij de Wadden

Ook fraai is filmen bij de Wadden. Je vindt ze ook bij Nationaal Park Lauwersmeer. Wist je dat de Waddenzee kustlijn tot het UNESCO Werelderfgoed behoort? Er is hier een hoop te doen.

  • Forum in Groningen stad

Forum is, zoals het Romeinse woord al aangeeft, een ontmoetingsplek - en dat in het hartje van Groningenstad. Forum beschikt over een enorme expositieruimte, verschillende horeca gelegenheden, filmzalen, een bijzonder mooi dakterras én een stadbibliotheek: alles erop en eraan dus.

  • Filmen bij de Groningse borgen

Borgen zijn de landhuizen van voormalig jonkers. Er stonden er ooit ruim 100 in Groningen. Inmiddels zijn dat er nog 16. Desalniettemin zijn het zeer fraaie optrekjes en zeker meerdere shots waardig.

  • Groningse hofjes

Fraaie filmopnames maak je op en om de traditionele Groningse hofjes. Vroeger boden deze onderdak aan weduwen, de zieken en armen. Vandaag de dag vind je er vele particulieren.

  • Filmen in Vesting Bourtange

Als één locatie zich leent voor luchtbeelden, dan is het wel het oude verdedigingswerk Vesting Bourtange. Hier vind je prachtige bastions gecombineerd met een tot de verbeelding sprekend moeras. Deze oude - en onneembare Groningse vesting - is volledig in ere hersteld.

  • De zogenaamde "Wierdendorpen"

Wierdendorpen zijn dorpjes die op een heuvel zijn gebouwd. Groningen plat? Welnee. Niet als je goed kijkt. Deze dorpjes stammen uit een tijd dat er nog geen dijken waren om de zee af te stoppen. Vandaag de dag hebben ze hun beschermende functie verloren, maar fraai zijn zo nog altijd. Deze dorpjes ademen historie en zijn zeer typerend voor het Groningse landschap.

Filmen in Groningen met Pro Motion Film

Schakel de experts van Pro Motion Film in en haal vele jaren expertise in huis. Wij hebben veel ervaring met het maken van filmopnames in het hoge Noorden en pikken de mooiste plekjes er moeiteloos uit. Contacteer ons op 020-233 33 51 of via [email protected].

Meer informatie aanvragen

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op met

Niels de Groot

Videospecialist

Stuur e-mail

Of bel 020 - 233 33 51

Videostrategie

Een doordachte strategie om je doelstellingen te behalen.

Videoproductie

Bedrijfsvideo's en videocontent: net zo mooi als effectief.

Videomarketing

Hands-on advies om je doelgroep online te bereiken.

✅ 12+ jaar ervaring

1400+ video's geproduceerd

250+ opdrachtgevers

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Onze klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial inriver

Drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten

Carl Brenninkmeijer, Partner Manager, inRiver

We hebben met Pro Motion Film drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten en zijn uiterst tevreden over de levering, prijs, ondersteuning, kwaliteit en ervaring.

Review Nova College

Het resultaat mag er wezen :)

Marjan Dirkse, Communicatieadviseur, Nova College

Heel blij met de professionele aanpak van Pro Motion Film! We hebben met hen een serie filmpjes gemaakt 'Een dagje mee met... '. Ze hebben met ons meegedacht en ze weten goed wat wel en niet werkt. Heel fijn en het resultaat mag er wezen :)

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Bekijk meer testimonials