Voor mooie beelden moet je naar Groningen.

Videoproductie Groningen

Van plan filmopnames te maken in Groningen? Je weet wat ze zeggen: "er gaat niets boven Groningen". Het hoge Noorden is verschillende pareltjes rijk, zowel op architectonisch vlak als qua natuur. Kies je voor filmen in Groningen-stad of juist in de provincie? Kies je voor hoogwaardige beelden, dan kies je voor Pro Motion Film. Ons bedrijf is gevestigd in Noord-Holland: Amsterdam en Hilversum, maar we zijn door heel het land actief - van het diepe zuiden tot het hoge Noorden en van de kust tot aan de achterhoek. De mooiste locaties vinden? Laat dat maar aan ons over. In Groningen is het sowieso niet moeilijk een juweeltje te vinden.

Groningse charme

Groningen heeft genoeg te bieden: prachtige oude stadjes, karakteristieke dorpjes en veel natuur. Met andere woorden: tal van geschikte locaties voor opnames van een bedrijfsfilm. Belangrijk bij een bedrijfsfilm laten maken is dat je laat zien hoe het bedrijf onderdeel uitmaakt van zijn omgeving - de buurt, de stad, de provincie. Je wilt toch kunnen beweren een echt Gronings product te leveren? Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsfilm met Groningen stad subtiel op de achtergrond.

Eerdere projecten in Groningen

Zoals gezegd, is Pro Motion Film in heel Nederland actief. We hebben al eerder opnames in Groningen provincie gemaakt, bijvoorbeeld voor het filmen van projectlocaties voor onze klant Repair Care. We hebben onder meer op beeld vastgelegd hoe Villa Buitenlust in Appingedam een make-over kreeg. Niet ver daarvan legden we een oude windmolen vast die in de grondverf gezet werd:

Provincie Groningen: minidocumentaire

Ook hebben we voor de provincie een korte documentaire gemaakt, met als onderwerp de Eemshavense windmolens. Voor dit project vlogen we met een drone langs de noordelijke kuststrook. Dit was oprecht één van onze allerleukste opdrachten tot dusver. Het geeft ook aan dat we zo'n beetje álles goed in beeld kunnen brengen: zowel ter land, ter zee, als in de lucht:

Hoogtepunten van Groningen

Provincie Groningen heeft een hoop te bieden, denk onder meer aan deze hoogtepunten ter inspiratie:

  • Filmen op of om de Martinitoren

De Martinitoren is dé schat van Groningen-stad. Met zijn 97 meter is hij al 500 jaar het hoogste gebouw van de stad. Je kunt omhoog klimmen en van bovenaf de hele stad overzien.

  • Nationaal Park Lauwersmeer

Nationaal Park Lauwersmeer ontstond in 1969 na het afsluiten van de Lauwerszee. In korte tijd groeide het park uit tot één van de mooiste parken van heel Nederland. Je vindt hier onder meer een schitterende horizon, een grote variëteit aan flora en fauna en veel recreatieve ruimte.

  • Filmen bij de Wadden

Ook fraai is filmen bij de Wadden. Je vindt ze ook bij Nationaal Park Lauwersmeer. Wist je dat de Waddenzee kustlijn tot het UNESCO Werelderfgoed behoort? Er is hier een hoop te doen.

  • Forum in Groningen stad

Forum is, zoals het Romeinse woord al aangeeft, een ontmoetingsplek - en dat in het hartje van Groningenstad. Forum beschikt over een enorme expositieruimte, verschillende horeca gelegenheden, filmzalen, een bijzonder mooi dakterras én een stadbibliotheek: alles erop en eraan dus.

  • Filmen bij de Groningse borgen

Borgen zijn de landhuizen van voormalig jonkers. Er stonden er ooit ruim 100 in Groningen. Inmiddels zijn dat er nog 16. Desalniettemin zijn het zeer fraaie optrekjes en zeker meerdere shots waardig.

  • Groningse hofjes

Fraaie filmopnames maak je op en om de traditionele Groningse hofjes. Vroeger boden deze onderdak aan weduwen, de zieken en armen. Vandaag de dag vind je er vele particulieren.

  • Filmen in Vesting Bourtange

Als één locatie zich leent voor luchtbeelden, dan is het wel het oude verdedigingswerk Vesting Bourtange. Hier vind je prachtige bastions gecombineerd met een tot de verbeelding sprekend moeras. Deze oude - en onneembare Groningse vesting - is volledig in ere hersteld.

  • De zogenaamde "Wierdendorpen"

Wierdendorpen zijn dorpjes die op een heuvel zijn gebouwd. Groningen plat? Welnee. Niet als je goed kijkt. Deze dorpjes stammen uit een tijd dat er nog geen dijken waren om de zee af te stoppen. Vandaag de dag hebben ze hun beschermende functie verloren, maar fraai zijn zo nog altijd. Deze dorpjes ademen historie en zijn zeer typerend voor het Groningse landschap.

Filmen in Groningen met Pro Motion Film

Schakel de experts van Pro Motion Film in en haal vele jaren expertise in huis. Wij hebben veel ervaring met het maken van filmopnames in het hoge Noorden en pikken de mooiste plekjes er moeiteloos uit. Contacteer ons op 020-233 33 51 of via [email protected].

Meer informatie aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Andere locaties

Amsterdammers doen vaak alsof de wereld ophoudt bij de ring. Wij niet. We filmen overal:

Alle andere locaties

Maak & lanceer!

Maak en lanceer je eerste bedrijfsvideo in 7 simpele stappen.

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!