Video laten monteren: snelle en professionele video montage door ervaren editor

In de montage komt alles samen: de ruwe opnames worden inhoudelijk gemonteerd en gecombineerd met muziek, vormgeving en titels. De kracht van een goede montage zit in de samenhang van al die aspecten.

Als ieder onderdeel goed bij elkaar past, dan kost het de kijker geen moeite om naar je video te kijken en haal je het optimale resultaat uit je video.

Dat kan heel waardevol zijn als je met jouw video een groot publiek wilt bereiken of als deze is bedoelt als marketingvideo. Denk aan bedrijven die een bedrijfsfilm laten maken.

Een video-editor inhuren is dan een waardevolle investering.

Video laten monteren via Adobe Premiere

Wij monteren in Adobe Premiere, een professioneel montageprogramma met alle benodigde tools en effecten voor het maken van complexe edits. Waar letten we op als we aan de slag gaan met jouw video?

Video laten monteren door editor
Videomontage uitbesteden

Selecteren van de juiste muziek

Bij het monteren van je video is het selecteren van muziek een van de belangrijkste keuzes. Muziek bepaalt de sfeer van je beelden.

Wij selecteren muziek die rijmt met je beelden. We kijken goed naar de setting en welk gevoel dit oproept. Is het beeld vrolijk, stoer, inspirerend, subtiel, emotioneel of avontuurlijk?

Vaak maken we hiervoor gebruik van Soundstripe (een plug-in die rechtstreeks werkt in Adobe Premiere), PremiumBeat of Artlist. Dit zijn grote muziekdatabases met rechtenvrije muziek. Zo kunnen we altijd muziek vinden die precies bij de beelden past.

-> 4 tips om aan professionele muziek voor je bedrijfsfilm te komen

Ritmische opbouw

Als we de perfecte muziektrack hebben gevonden, proberen we beeldovergangen te timen op het ritme en tempo van de muziek, bijvoorbeeld door op de eerste tel van de maat over te gaan op een nieuw shot. Op die manier komen beeld en muziek nog meer samen en is je montage vloeiend.

Bekijk anders even dit voorbeeld, in deze video hebben we vrij veel ritmische overgangen verwerkt:

-> 14 edit tricks waarmee we jouw video laten scoren

Toepassen van kleurcorrectie

Door kleurcorrectie toe te passen, kunnen we nog meer een geheel maken van de opgenomen footage. Door te spelen met waarden zoals contrast, exposure en zwarttinten, kunnen we de beelden dezelfde toon geven.

In Adobe Premiere kunnen we prachtige kleurcorrectie toepassen in combinatie met de FilmConvert plugin.

-> Zo voorzie je een video van kleurcorrectie

Video met duidelijke eigen huisstijl

Maak je een serie video's zoals videoblogs, tutorial video's of productfilmpjes, dan werken we hiervoor altijd een vaste huisstijl uit.

Video editor inhuren Pro Motion Film
Onze video editor aan het werk

In de montage maken we een beginleader of logo-animatie met pay-off. Een vast format zorgt voor herkenning bij de kijker, waardoor je online een groter publiek behaalt.

Wil je een video laten monteren?

Heb je video-opnames klaar liggen die bewerkt kunnen worden? Of wil je dat wij de opnamen verzorgen? Onze filmmakers en editors staan voor je klaar.

Bekijk hieronder een paar video's waar we trots op zijn.

Video editor inhuren via Pro Motion Film

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot (MA Film Studies) is met 12+ jaar ervaring en meer dan 1200 bedrijfsvideo's op zijn naam één van de meest ervaren specialisten op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van ervaren video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en (internationale) organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met inhoudelijk sterke video's.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Meer over de missie van Pro Motion Film ->

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos,

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1200+ video's geproduceerd

200+ opdrachtgevers

Knalt jouw merk al van het scherm?

Je doelgroep bereiken, informeren en overtuigen met online video? Gaan we doen.

Deel je wensen en ontvang vrijblijvend advies over videomarketing.

Neem contact op

De 5 grootste blunders in videomarketing

Ontdek in deze gratis whitepaper hoe je meer leads, klanten en fans krijgt met video.