Video laten monteren: snelle en professionele video montage door ervaren editor

In de montage komt alles samen: de ruwe opnames worden inhoudelijk gemonteerd en gecombineerd met muziek, vormgeving en titels. De kracht van een goede montage zit in de samenhang van al die aspecten.

Als ieder onderdeel goed bij elkaar past, dan kost het de kijker geen moeite om naar je video te kijken en haal je het optimale resultaat uit je video.

Dat kan heel waardevol zijn als je met jouw video een groot publiek wilt bereiken of als deze is bedoelt als marketingvideo. Denk aan bedrijven die een bedrijfsfilm laten maken.

Een video-editor inhuren is dan een waardevolle investering.

Video laten monteren via Adobe Premiere

Wij monteren in Adobe Premiere, een professioneel montageprogramma met alle benodigde tools en effecten voor het maken van complexe edits. Waar letten we op als we aan de slag gaan met jouw video?

Video laten monteren door editor
Videomontage uitbesteden

Selecteren van de juiste muziek

Bij het monteren van je video is het selecteren van muziek een van de belangrijkste keuzes. Muziek bepaalt de sfeer van je beelden.

Wij selecteren muziek die rijmt met je beelden. We kijken goed naar de setting en welk gevoel dit oproept. Is het beeld vrolijk, stoer, inspirerend, subtiel, emotioneel of avontuurlijk?

Vaak maken we hiervoor gebruik van Soundstripe (een plug-in die rechtstreeks werkt in Adobe Premiere), PremiumBeat of Artlist. Dit zijn grote muziekdatabases met rechtenvrije muziek. Zo kunnen we altijd muziek vinden die precies bij de beelden past.

-> 4 tips om aan professionele muziek voor je bedrijfsfilm te komen

Ritmische opbouw

Als we de perfecte muziektrack hebben gevonden, proberen we beeldovergangen te timen op het ritme en tempo van de muziek, bijvoorbeeld door op de eerste tel van de maat over te gaan op een nieuw shot. Op die manier komen beeld en muziek nog meer samen en is je montage vloeiend.

Bekijk anders even dit voorbeeld, in deze video hebben we vrij veel ritmische overgangen verwerkt:

-> 14 edit tricks waarmee we jouw video laten scoren

Toepassen van kleurcorrectie

Door kleurcorrectie toe te passen, kunnen we nog meer een geheel maken van de opgenomen footage. Door te spelen met waarden zoals contrast, exposure en zwarttinten, kunnen we de beelden dezelfde toon geven.

In Adobe Premiere kunnen we prachtige kleurcorrectie toepassen in combinatie met de FilmConvert plugin.

-> Zo voorzie je een video van kleurcorrectie

Video met duidelijke eigen huisstijl

Maak je een serie video's zoals videoblogs, tutorial video's of productfilmpjes, dan werken we hiervoor altijd een vaste huisstijl uit.

Video editor inhuren Pro Motion Film
Onze video editor aan het werk

In de montage maken we een beginleader of logo-animatie met pay-off. Een vast format zorgt voor herkenning bij de kijker, waardoor je online een groter publiek behaalt.

Wil je een video laten monteren?

Heb je video-opnames klaar liggen die bewerkt kunnen worden? Of wil je dat wij de opnamen verzorgen? Onze filmmakers en editors staan voor je klaar.

Bekijk hieronder een paar video's waar we trots op zijn.

Video editor inhuren via Pro Motion Film

Over de auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videocontentmarketing. Hij is werkzaam als cameraman-regisseur, editor en uitvoerend producent. Zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film helpt de zichtbaarheid van ondernemers, merken en organisaties te versterken. Aan de hand van goede videocontent, uiteraard. Met als doel: het genereren van meer bezoekers, klanten, fans en omzet.

Lees het interview met Niels de Groot met tips over het uitbesteden van video ->

Connect met Niels op LinkedIn ->

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, The Policed

Meerdere keren - als band - maar ook zakelijk met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos, Tyche

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Bekend van

Videoproductie artikelen

Pro Motion Film

10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!