Wat is bitrate?

Wat is bitrate

Bitrate, of bitsnelheid, verwijst naar de snelheid van informatieoverdrachten. Deze snelheid wordt berekend in het aantal bits per seconden.

Hoe hoger de bitrate, hoe sneller jij je informatie ontvangt. Voor een videograaf of video editor kan dit cruciaal zijn in het versnellen van het verwerkingsproces na een grote klus. Bitrate speelt echter ook een belangrijke rol in het streamen van muziek of video's. Kortom, vrijwel iedereen heeft belang bij een hoge bitsnelheid.

Voordelen van een hoge bitrate

Een hogere bitrate zorgt er zoals gezegd dus voor dat je als video editor sneller grote bestanden kunt down- en uploaden. Het heeft echter ook nog invloed op de kwaliteit van de bestanden. Als je bijvoorbeeld twee video's met dezelfde resolutie maar een verschillende bitrate met elkaar vergelijkt, zul je zien dat de video met een hogere bitsnelheid, van betere kwaliteit is. Hier dien je dus rekening mee te houden als je aan de slag gaat met de videobestanden.

Uitbesteden van fotobewerking

Hoewel veel mensen het leuk vinden om te experimenteren met het bewerken van video's, kan je professionele klussen beter uitbesteden aan een ervaren videograaf. Zij maken vanzelfsprekend gebruik van kwalitatieve apparatuur, wat per definitie resulteert in een aantrekkelijk eindresultaat.

Meer begrippen in deze categorie

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92