Wat is bitrate?

Wat is bitrate

Bitrate, of bitsnelheid, verwijst naar de snelheid van informatieoverdrachten. Deze snelheid wordt berekend in het aantal bits per seconden.

Hoe hoger de bitrate, hoe sneller jij je informatie ontvangt. Voor een videograaf of video editor kan dit cruciaal zijn in het versnellen van het verwerkingsproces na een grote klus. Bitrate speelt echter ook een belangrijke rol in het streamen van muziek of video's. Kortom, vrijwel iedereen heeft belang bij een hoge bitsnelheid.

Voordelen van een hoge bitrate

Een hogere bitrate zorgt er zoals gezegd dus voor dat je als video editor sneller grote bestanden kunt down- en uploaden. Het heeft echter ook nog invloed op de kwaliteit van de bestanden. Als je bijvoorbeeld twee video's met dezelfde resolutie maar een verschillende bitrate met elkaar vergelijkt, zul je zien dat de video met een hogere bitsnelheid, van betere kwaliteit is. Hier dien je dus rekening mee te houden als je aan de slag gaat met de videobestanden.

Uitbesteden van fotobewerking

Hoewel veel mensen het leuk vinden om te experimenteren met het bewerken van video's, kan je professionele klussen beter uitbesteden aan een ervaren videograaf. Zij maken vanzelfsprekend gebruik van kwalitatieve apparatuur, wat per definitie resulteert in een aantrekkelijk eindresultaat.

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!