Wat is H.264?

Wat is H264

H.264 is een videocoderingsformaat waarmee je full HD-video en -audio kunt opnemen.

Het is een IP-gebaseerd systeem waarmee je kunt profiteren van zeer hoge kwaliteit, zonder al teveel bandbreedte nodig te hebben. Dat is dan ook de reden dat een video editor hier veel gebruik van zal maken.

Voordelen van H.264

Het H.264-videocoderingsformaat brengt verschillende voordelen met zich mee voor de video editor:

  • Het is mogelijk om de video tegelijkertijd vanaf één encoder naar meerdere decoders te sturen.
  • Het is geschikt voor het op grote afstand overdragen van signalen.
  • Het systeem kan toegepast worden in allerlei verschillende sectoren.
  • Het feit dat H.264-apparatuur afkomstig is van verschillende fabrikanten doet niet af aan de onderlinge compatibiliteit.

Het is kortom niet meer dan logisch dat H.264 de nieuwe standaard binnen de sector en de favoriet van elke video editor is.

De juiste codec voor je video

Het is belangrijk dat je videocontent in precies de juiste codec wordt aangeleverd. Zodat de kwaliteit optimaal is en de video geschikt is voor de juiste kanalen. Daarom kan het in sommige gevallen verstandig zijn om via een videoproductiebedrijf een video editor in te huren, die deze apparatuur al in zijn bezit heeft.

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Video editor inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar