Wat is Adobe Media Encoder? 

Wat is Adobe Media Encoder

Adobe Media Encoder is één van de populaire digitale bewerkingsprogramma's van Adobe. Met Media Encoder kun je video formats van het ene naar het andere format omzetten en afgeronde video's snel te exporteren.

Dit wordt ook wel transcoderen genoemd. Wil je video's inladen in Adobe Premiere Pro of één van de andere Adobe programma's? Dan kun je hiervoor Media Encoder gebruiken. Video's zijn op te slaan en te bewerken in heel wat verschillende formats. Maar je kunt niet zomaar het ene format met het andere combineren. Ook kun je niet met ieder programma elk type format openen.

Waar kun je Adobe Media Encoder downloaden?

Adobe Media Encoder is gemakkelijk te downloaden via de website van Creative Cloud. Je moet je hiervoor wel aanmelden met je Adobe-account. Dus als je die nog niet hebt, is het zaak er één aan te maken. Heb je je eenmaal ingelogd met je Adobe-account, dan klik je op downloaden of installeren. Media Encoder en overige toepassingen uit de overkoepelende Adobe Creative Cloud kun je op maximaal twee computers installeren. Installeren op een derde apparaat kan pas nadat je de software op één van de eerste twee apparaten hebt uitgeschakeld.

Wanneer heb je Media Encoder nodig?

Media Encoder komt van pas voor video editors die tijdens het werken aan hun project in Première Pro en/of After Effects hun project willen laten encoderen. Zonder Media encoder zou je tijdenlang moeten wachten op encodeer proces, wat uren tot zelfs dagen kan duren. Media Encoder helpt je dus onnodige wachttijd weg te nemen en taken te combineren. Let wel om: om Media Encoder te kunnen gebruiken (tegelijkertijd met Premiere Pro) heb je een snelle en krachtige computer nodig. Je kunt dit alleen doen op een computer met een dure processor.

Hoe gebruik je Media Encoder?

Media Encoder van Adobe werkt alleen in samenwerking met programma's als Première Pro en After Effects. Je maakt een project aan in Première Pro of After Effects, klikt op het bestand en kies voor "export media". Je kunt zelf de setting aangeven hoe je je media wilt exporteren. Media Encoder zal automatisch openen en het project voor je gaan encoderen. Het encoderen gaat geheel onopvallend: terwijl je met je project bezig bent in After Effects of Première Pro.

  • Cursus video bewerken

    Cursus Video Bewerken

    In de cursus video bewerken (e-book) ontdek je hoe je zelf supersnel de beste video’s edit. Dit e-book is te bestellen met de PMF Complete Bundle.

    36,- 17,99 -50%

Wat moet je betalen voor Media Encoder?

Media Encoder is een aanvullende app voor Adobe Premiere Pro en Adobe After Affects. Dat houdt in dat Media Encoder niet los verkrijgbaar is, maar alleen via een groter abonnement. Dit grotere abonnement is de Adobe Creative Cloud. Hiervoor betaal je een vast bedrag per maand. Als je lid bent van de Creative Cloud krijg je na het downloaden automatisch toegang.

Werkt Media Encoder ook als op zichzelf staande app?

Jazeker, je kunt Media Encoder ook los gebruiken - onafhankelijk van Première Pro of After Effects. Je kunt de app inzetten om verschillende soorten videobestanden te encoderen en om te zetten in het gewenste format. Hou er wel rekening mee dat je computer een sterke processor en voldoende geheugen nodig heeft om het programma optimaal te laten functioneren.

Meer begrippen in deze categorie

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Download het Videoproductie Starterspakket

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Bundel met 3 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92