Wat is diafragma?

Wat is diafragma

Diafragma staat voor de grootte van de lensopening van je camera. Hoe groter de opening, hoe meer licht er door je lens de camerasensor binnenkomt. Hoe kleiner de lensopening, des te minder licht de sensor bereikt.

Op camera-objectieven wordt vaak met een f-getal aangegeven wat het laagste diafragmagetal is van desbetreffende lens.

Hoe lager het getal, hoe groter de lensopening is. Bijvoorbeeld f.2.8. Dat is een laag diafragmagetal, dus dit geeft een grote diafragma-opening. Er zijn objectieven die nog een lager getal hebben, bijvoorbeeld f 1.2 of f 1.8.

Hoe hoger het diafragmagetal, hoe kleiner de diafragma-opening. Lenzen met een hoog minimum diafragmagetal, bijvoorbeeld f.5.6, zijn daarom vaak ook goedkoper. Je hebt dan namelijk meer licht nodig op locatie om een mooi beeld te kunnen maken. Dat maakt het soms lastiger om te filmen of fotograferen.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen

Time-lapse Stop-motion 360 graden video Super slow motion Fast motion Vogelperspectief Over the shoulder shot Point of view Establishing shot Luistershot Tegenshot Long take Extreme long shot Tracking shot Crane shot Pan effect Tilt effect Close-up Extreme close-up Lens flare Bokeh effect Diafragma Depth of field Hand-held BeeldstabilisatieAutofocus WitbalansB-roll Ensceneren Green screenENG Draaidag Freelance cameraman Gaffer Focus puller Videograaf

Cameraman inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!