Wat is witbalans?

Wat is witbalans?

Witbalans is een camerafunctie die ervoor zorgt dat de verschillende soorten licht goed in beeld worden gebracht.

Wanneer de cameraman de witbalans goed instelt, zorgt dit ervoor dat de kleuren op de foto een natuurlijke uitstraling hebben. Op de meeste camera's heb je twee opties:

1. Je kunt kiezen voor het automatisch instellen van de witbalans. In dat geval bepaalt de camera zelf wat de beste instelling is op basis van het licht dat het apparaat waarneemt.

2. Je kunt zelf een witbalans instellen. Hierbij heb je veelal de keuze uit vijf opties:

  • Schaduw
  • Bewolkt
  • Kunstlicht
  • Daglicht
  • Flitslicht

Het is ook nog mogelijk om de witbalans achteraf aan te passen. Hiervoor heeft de cameraman een fotobewerkingsprogramma nodig. Let op: dit kan alleen als je RAW-opnames maakt. Houd hier dus rekening mee.

Cameraman inhuren

Het vinden van de juiste witbalans kan erg lastig zijn. Toch is dit een cruciale stap als je een mooie foto wilt maken met een professionele uitstraling. Daarom kan het verstandig om een ervaren cameraman in te huren voor de klus. Zo weet je zeker dat het eindresultaat ook echt aan al jouw verwachtingen voldoet.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen

Time-lapse Stop-motion 360 graden video Super slow motion Fast motion Vogelperspectief Over the shoulder shot Point of view Establishing shot Luistershot Tegenshot Long take Extreme long shot Tracking shot Crane shot Pan effect Tilt effect Close-up Extreme close-up Lens flare Bokeh effect Diafragma Depth of field Hand-held BeeldstabilisatieAutofocus WitbalansB-roll Ensceneren Green screenENG Draaidag Freelance cameraman Gaffer Focus puller Videograaf

Cameraman inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!