Wat is fullframe?

Wat is full frame?

Een fullframe camera is een camera die is uitgerust met een sensor van 36 x 24 millimeter, ook wel een 35mm genoemd.

Dit is een vrij ouderwets formaat en aangezien een 35mm-sensor vrij prijzig is, hebben de meeste camera's een kleinere sensor. Deze kleinere variant noemen we ook wel een sensor met een cropfactor. Aan deze cropfactor kan de fotograaf aflezen in hoeverre de sensor kleiner is dan die van een fullframe camera.

Voordelen van een fullframe camera

Fullframe camera's hebben een aantal pluspunten ten opzichte van camera's met een cropfactor. Zo heeft een fotograaf die gebruikmaakt van de eerste categorie over het algemeen minder last van ISO-ruis en ligt de beeldkwaliteit aanzienlijk hoger. Bovendien zal je vrijwel nooit te maken krijgen met lensfouten, wat bij sensoren met een cropfactor wel regelmatig voorkomt. Tot slot is de scherpte van de foto vaak groter, omdat het beeld niet opgeblazen hoeft te worden.

Uitbesteden of zelf aan de slag

Als beginnend foto- of videograaf is het altijd een goed idee om te experimenteren met de verschillende functionaliteiten van jouw camera. Als je de foto's of video's echter wilt gebruiken voor professionele doeleinden, kan je overwegen om een ervaren fotograaf of videograaf in te huren . Wanneer je hiervoor kiest, weet je in ieder geval zeker dat de uiteindelijke foto's direct publiceerbaar zijn.

Meer gerelateerde begrippen

Fotograaf inhuren

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92