Wat is fullframe?

Wat is full frame?

Een fullframe camera is een camera die is uitgerust met een sensor van 36 x 24 millimeter, ook wel een 35mm genoemd.

Dit is een vrij ouderwets formaat en aangezien een 35mm-sensor vrij prijzig is, hebben de meeste camera's een kleinere sensor. Deze kleinere variant noemen we ook wel een sensor met een cropfactor. Aan deze cropfactor kan de fotograaf aflezen in hoeverre de sensor kleiner is dan die van een fullframe camera.

Voordelen van een fullframe camera

Fullframe camera's hebben een aantal pluspunten ten opzichte van camera's met een cropfactor. Zo heeft een fotograaf die gebruikmaakt van de eerste categorie over het algemeen minder last van ISO-ruis en ligt de beeldkwaliteit aanzienlijk hoger. Bovendien zal je vrijwel nooit te maken krijgen met lensfouten, wat bij sensoren met een cropfactor wel regelmatig voorkomt. Tot slot is de scherpte van de foto vaak groter, omdat het beeld niet opgeblazen hoeft te worden.

Uitbesteden of zelf aan de slag

Als beginnend fotograaf is het altijd een goed idee om te experimenteren met de verschillende functionaliteiten van jouw camera. Als je de foto's echter wilt gebruiken voor professionele doeleinden, kan je overwegen om een ervaren fotograaf in te huren. Wanneer je hiervoor kiest, weet je in ieder geval zeker dat de uiteindelijke foto's direct publiceerbaar zijn.

Fotograaf inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!