Wat is autofocus?

Wat is autofocus?

Autofocus is een automatische functie die de cameraman of fotograaf helpt een specifiek punt scherper in beeld te brengen dan de rest.

Je kunt ervoor kiezen één of meerdere focuspunten te gebruiken. Hoe deze zich ten opzichte van elkaar bevinden is afhankelijk van de instellingen. Hoewel digitale camera's tegenwoordig vrijwel altijd uitgerust zijn met deze functionaliteit, is dat zeker geen garantie voor succes. Er zijn namelijk een aantal haken en ogen.

Over autofocus

Autofocus geeft foto's en video's een professionele uitstraling. Toch is het niet zo dat iedereen met deze functie zonder te oefenen meteen prachtige foto's of video-opnames kan maken. Het kost een ervaren cameraman veel tijd en moeite om de technieken onder de knie te krijgen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de camera niet altijd onderscheid kan maken tussen de verschillende voorwerpen op een foto. Denk bijvoorbeeld aan een vogel tussen het bladerdek. Hoewel het voor jou duidelijk is dat de focus op de vogel moet liggen, kan de camera geen gedachten lezen. Dit maakt het soms lastig om een goede opname of foto te maken.

Een cameraman inhuren

Als je dus foto's of video's wilt maken voor promotiedoeleinden, is het zeker verstandig hier een professional voor in te huren. De cameraman zal jou stap voor stap door de verschillende mogelijkheden leiden, waarna jullie samen tot een fantastisch eindresultaat kunnen komen.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen

Time-lapse Stop-motion 360 graden video Super slow motion Fast motion Vogelperspectief Over the shoulder shot Point of view Establishing shot Luistershot Tegenshot Long take Extreme long shot Tracking shot Crane shot Pan effect Tilt effect Close-up Extreme close-up Lens flare Bokeh effect Diafragma Depth of field Hand-held BeeldstabilisatieAutofocus WitbalansB-roll Ensceneren Green screenENG Draaidag Freelance cameraman Gaffer Focus puller Videograaf

Cameraman inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!