Wat is een ND-filter?

Wat is een ND filter?

Een ND-filter wordt ook wel een grijsfilter genoemd. De cameraman gebruikt deze filter om het omgevingslicht te dempen. Dit zorgt ervoor dat er zelfs bij helder daglicht mooie beelden kunnen worden opgenomen.

De voordelen van een ND-filter

Wanneer een cameraman een ND-filter gebruikt, brengt dit verschillende voordelen met zich mee:

  • De sluitertijd kan worden verlengd om ook bewegende objecten helder vast te leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wolken, bladeren of water.
  • Het geeft de cameraman de mogelijkheid om een groter diafragma te gebruiken, wat weer als gevolg heeft dat je de scherptediepte kleiner kan maken.
  • Er kan een diafragma worden gebruikt dat niet zo dicht bij de diffractiegrens ligt. Dit resulteert in scherpere beelden.

Het is niet altijd eenvoudig om een ND-filter goed te gebruiken. Je kunt er daarom ook voor kiezen een cameraman in te huren. Zo profiteer je gegarandeerd van heldere beelden met een professionele uitstraling.

Cameraman inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!