Wat is follow focus?

Wat is follow focus?

Follow focus is de ideale oplossing voor elke cameraman of videograaf die wel eens last heeft van trillende handjes. Met deze accessoire, in de vorm van een draaiknop die je aan de zijkant van de camera bevestigt, kan je gemakkelijker de stand van de focusring veranderen. Hoewel het geen vervanger is voor een professionele focus puller, is het zeker een goede accessoire om in je toolkit te hebben.

Voor- en nadelen van follow focus

Afhankelijk van jouw ervaring als videograaf, kan de follow focus een groot verschil maken. Het belangrijkste voordeel is het feit dat de gadget zeer intuïtief is. Je kan hem van voor naar achter bewegen, wat een stuk makkelijker is dan het naar links en rechts bewegen van de focusring. Bovendien kan je de scherptediepte met de follow focus in één vloeiende beweging aanpassen.

Er zijn echter ook nadelen. Zo kan de follow focus niet zonder meer op elke camera worden gemonteerd. Hier is vaak een rig of cage voor nodig en dit is niet iets wat iedere cameraman zomaar in huis heeft. Daarnaast is het ook niet vanzelfsprekend dat elke follow focus compatibel is met de lens die jij gebruikt. Dit zijn dus allemaal dingen om rekening mee te houden voordat je besluit dit product aan te schaffen.

Heb je de bovenstaande accessoires niet in bezit? Dan is het soms voordeliger om een professionele videograaf in te huren voor de klus. Zo weet je ook meteen zeker dat het eindresultaat aan jouw eisen voldoet.

Videograaf inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!